Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.

L’amic retrobat, de Fred Uhlman

L'amic retrobat

La cèlebre novel·la sobre l’amistat entre dos enemics en temps de guerra

L’amic retrobat de Fred Uhlman relata, a través de la veu de Hans Schwarz, un home adult fill d’una família jueva, la història d’amistat que va viure fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württemberg, i inicien una intensa relació en què comparteixen i conflueixen coneixements, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, de mica en mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir del 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme. Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat, fet que provocarà la separació definitiva de les seves vides.

El dramaturg Josep Maria Miró ha adaptat aquesta coneguda novel·la de Fred Uhlman, amb clares referències autobiogràfiques de l’autor alemany resident a Anglaterra. En aquesta versió, el relat se centra en tres personatges: Hans adult, Hans jove i Konradin jove.

Recomanada a partir de 12 anys.

**en funció de les directrius de les autoritats sanitàries, aquest espectacle passarà a la sala 1

 

Sessions

  Detalls

  Gèneres
  Teatre
  Cicles
  Temporada estable
  Preu
  20 €
  Durada
  1 h 30 min
  Organitzadors
  Fundació L'Atlàntida

  Fitxa artística

  Autors: Fred Uhlman

  Direcció: Joan Arqué

  Adaptació i dramatúrgia: Josep Maria Miró

  Intèrpret: Joan Amargós, Quim Àvila i Jordi Martínez