Artistes en escena: 'Allò que no es veu'
Procés creatiu de l'obra 'Allò que no es veu' de Laia Solé Coromina
Allò que no es veu és una obra que s’interessa per allò que envolta el procés creatiu i que sovint no és visible: la feina que hi ha darrere de qualsevol producció cultural; les hores d’assaig i error; el tràfec o moviment de cossos, instruments i escenografies; i també el vaivé del pensament ocupat en la creació i que de manera alterna agafa distància per poder tenir una visió crítica sobre allò que s’està creant.
Allò que no es veu forma part d’una línia de treball anomenada “Linescapes” [paisatge de línies] que proposa una reducció o una ecologia de la imatge davant la saturació d’imatges fotogràfiques amb què convivim diàriament. En lloc de dibuixar o gravar noves imatges,busco allò que ja està dibuixat o gravat sobre les superfícies: els rastres de feina, les reminiscències del treball registrades sobre un metre quadrat de l’escenari de L’Atlàntida.
----------
Laia Solé Coromina (Vic, 1976)
Artista, investigadora i educadora, Laia Solé ha creat un cos de treballs centrat en l’espai: construint situacions que tenen el potencial de qüestionar, imaginar, transformar l’espai social. A través d’una aproximació indisciplinada que inclou vídeo, performance, gravat, i so, s’ha aproximat a llocs per a detonar noves idees sobre l’espaialitat.
Solé és artista resident a l’Espai d’Arts de Roca Umbert (Granollers) i ha estat resident a LABMIS (Laboratorio da Imagem e do Som) a Sao Paulo (Brasil). El seu treball s’ha exposat al Drawing Center a Nova York, Cuchifritos Gallery de Nova York, a la Fundació Chirivella-Soriano a València, a Arts Santa Mònica (Barcelona), entre d’altres. Solé és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2000), doctora per Teachers College a Columbia University (Nova York, 2018), i actualment és professora a la Universitat de Vic.