L'Atlàntida Educa

Estrenat: 11/06/21 a les 11:00h

Beethoven en moviment: Making-of

image/svg+xml

Beethoven en moviment: Making-of

Beethoven en moviment: Making-of

Reportatge del procés creatiu del projecte escènic participatiu, amb testimonis d’alumnes, professors i l’equip artístic i tècnic

Beethoven en moviment és un projecte escènic participatiu que s’ha adreçat a alumnes de secundària de 1r o 2n d’ESO de la ciutat de Vic, en funció del curs en el qual fan l’assignatura de música. Una proposta de L’Atlàntida educa que ha donat continuïtat al Clàssica Jove 2020 i que ha tancat la celebració del 250è aniversari del naixement de Beethoven.

El projecte ha comptat amb la col·laboració del ballarí i coreògraf Pere Faura, que ha dirigit les sessions de treball de dansa i moviment als centres educatius i a L’Atlàntida, on s’ha realitzat l’enregistrament final de les coreografies.

També s’ha dut a terme un taller de caràcter immersiu: Beethoven, un músic revolucionari, impartit per Montse Catllà, professora de l’EMVIC i directora de la Fundació L’Atlàntida. Una sessió pedagògica innovadora amb l’objectiu de descobrir la vida i l’obra d’un músic que va compartir una època de convulsió social i política amb altres personalitats de gran rellevància històrica.

Han participat en el projecte més de 500 alumnes. Els instituts que hi han participat són: l’Institut de Vic, l’IES Jaume Callís, l’Institut La Plana, la FEDAC Vic, el Pare Coll, l’Escorial Vic, el Sagrat Cor i el Sant Miquel.