Roda de premsa: Artistes en escena

image/svg+xml

Roda de premsa: Artistes en escena

Roda de premsa: Artistes en escena

L'Atlàntida i les H. AAC presenten la segona edició del projecte Artistes en escena i inauguren un nou espai expositiu per mostrar les obres artístiques creades del 2017 al 2021 pels artistes Toni Garcia, H (Núria Hernández), Jordi Lafon, Aina Roca, Marià Dinarès i Toni Ferrón.

Alícia Casadesús, artista plàstica osonenca, presenta l'obra que es vincularà a la imatge de la nova programació juliol 2022 - gener 2023, una obra que reflexiona sobre la percepció del lloc i la importància de la cultura per a l'ésser humà.

Quan Elena Korybut-Daszkiewicz –una presa als gulags russos per traïció a la pàtria als anys 40– digué que va sobreviure a la barbàrie gràcies a la bellesa, a repetir-se una vegada i una altra uns versos que li havia ensenyat la seva mare, a recordar una ària de Wagner, o a gaudir d’una posta de sol vermell carmesí a la tundra russa, ens adonem de fins a quin punt és important la cultura per a l’ésser humà i, per tant, per a la societat.

«Ningú no es pot imaginar el que per als presos significava un llibre: era la salvació! Era la bellesa, la llibertat i la civilització enmig de la barbàrie!».1

La cultura, que no l’entreteniment, ens aporta bellesa. No una bellesa en un sentit estètic, que també, sinó la que ens interpel·la en tot el que fa referència a l’ànima humana, també en el seu dramatisme, on la bellesa pot aportar una mica de llum.

Aquest dibuix és part d’una sèrie de treballs on horitzons, camins, teixits reparadors, materials que denoten vàlua, grafies, etc... s’articulen plàsticament per dir, per sentir, al voltant d’aquesta reflexió.                               

1-Text extret del llibre «Vestides per a un ball a la neu», de Monika Zgustova.

Alícia Casadesús