Estrenat: 22/11/21 a les 21:30h

Contrastos

image/svg+xml

Contrastos

Contrastos

Celebrem Santa Cecília amb aquest reportatge sobre la gravació del primer treball discogràfic d'Anna Urpina

Els dies 13, 14 i 15 de juliol, la violinista resident Anna Urpina grava a l’Atlàntida el seu primer treball discogràfic, Contrastos. Durant aquests dies es realitza un reportatge d’aquesta gravació, amb intervencions dels protagonistes. El vídeo inclou fragments musicals de la gravació, comentaris de l’Anna i del compositor català JM Guix (el disc contindrà una peça seva, creada expressament, en estrena mundial). També hi ha una part de contingut pedagògic amb alguns alumnes que faran preguntes i comentaris sobre el repertori gravat.

 

ANNA URPINA. Contrastos

“Fa dues temporades, el Dani Espasa i una servidora vam fer una gira de concerts a càrrec de Juventuts Musicals amb un programa meravellós titulat "Contrastos musicals" que va tenir molt bona acollida entre el públic i que vam presentar a l'Atlàntida.

"Contrastos Musicals", és un viatge musical que enllaça dos moments musicals de la història de la música, l'època barroca amb la contemporània; de la cançó més dolça a l'escriptura més abrupta. No només això, sinó que la part barroca és interpretada amb instruments històrics, (violí barroc i clavecí) i la part contemporània amb instruments moderns (violí i piano). Un viatge històric/musical que permet a l'oient experimentar un recorregut a través del temps, estil, afinació, instruments etc.. utilitzats en la època barroca en relació a la d'avui en dia.

Aquesta proposta la vaig presentar a Paco Moya, director i productor del segell discogràfic IBS Classical, un dels segells més coneguts ara mateix a nivell nacional, per poder-la gravar i enregistrar de manera inèdita. A Paco li va encantar la proposta i vam parlar de poder-la gravar”.

Anna Urpina, artista resident a L’'Atlàntida dins el Clàssica Jove 2021