Un Matí d’Orquestra

Un Matí d’Orquestra és un nou espai de participació activa i de caràcter terapèutic vinculat a la música. En aquesta primera edició, hi participaran el centre de dia Sant Jordi, Projecte i Vida, Fundació Sant Tomàs, Germanetes dels pobres i la residència El Nadal, un total de cinc col·lectius.

Es tracta d'un programa de participació comunitària d'Apropa Cultura, de caràcter gratuït i amb ràtios grupals molt reduïdes que permet garantir la cura a la diversitat i treballar des de l’atenció personalitzada.

Un Matí d’Orquestra es concreta en assajos oberts de caràcter interactiu amb els col·lectius socials i una sessió de musicoteràpia conduïda per l’especialista Judit Soler.

El programa compta amb una subvenció específica de la Generalitat que ha permès la provisió d’instruments per a l’aula de musicoteràpia de L’Atlàntida, i comptarà amb tres formacions implicades: l’Orquestra de Cambra de Vic, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i els grups de cambra de l’Acadèmia Internacional de Quartet.

Per facilitar l’experiència als usuaris es realitzarà als espais de L’Atlàntida, però en algun cas també es farà als centres dels mateixos usuaris per facilitar la plena accessibilitat a totes les persones.