VIII Acadèmia Internacional de Quartet - Vic 2024

VIII Acadèmia Internacional de Quartet - Vic 2024

Durant cinc dies, del dilluns 15 al divendres 19 de juliol, la ciutat de Vic es convertirà novament en un punt de referència internacional pel que fa a l’estudi i  l’aprofundiment en l’especialitat de quartet de corda, però també d’altres formacions de corda amb diversos instruments, com trios o quintets, entre d’altres. Les classes les impartiran ABEL TOMÀSintèrpret i pedagog de reconegut prestigi internacional, i el QUARTET GERHARD, jove formació catalana de gran recorregut internacional que treballarà amb quartets de corda o altres formacions de corda amb diversos instruments procedents d’escoles de música i conservatoris.

En ambdós casos, el repertori que es treballarà l’escollirà lliurement cada formació que hi participi. Per a aquesta edició, es valorarà especialment que hi consti la figura de Felix Mendelssohn, que serà cap de cartell del Clàssica Jove 2024.

Com a resultat d’aquesta immersió, el divendres 19 de juliol a les 20 h, L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, oferirà un concert obert a tota la ciutadania a càrrec del Quartet Gerhard i amb la participació d’alguna de les formacions de l’Acadèmia.

Es programaran també altres intervencions musicals dels grups participants en diferents espais de la ciutat de Vic i una conferència a càrrec de Carlos Calderón sobre Felix Mendelssohn, cap de cartell del Clàssica Jove 2024, durant els dies de l’Acadèmia Internacional de Quartet Vic 2024.

Per segon any consecutiu l’Acadèmia de Quartet, juntament amb la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, convoca el Premi La Flama, adreçat a les formacions participants amb més de dos anys de recorregut i de les quals, al menys un dels membres, hagi nascut o s’hagi format a Catalunya.

Gerard Claret, direcció artística i coordinació

Abel Tomàs

Quartet Gerhard

Premi LA FLAMA

La Flama, de l'Acadèmia de Quartet de Vic i la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, vol contribuir a avivar la primera fogonada de les noves formacions de cambra catalanes.

Amb l’aval de Gerard Claret i de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, els professors de l’Acadèmia de Quartet, Abel Tomàs i el Quartet Gerhard, escolliran cadascú en la seva categoria, la formació amb més perspectiva i potencial de creixement d’entre les participants a l’Acadèmia de Quartet. L’organització es reserva el dret de declarar el premi desert.

El premi consistirà en un primer concert de presentació al Petit Palau del Palau de la Música Catalana i la inclusió a la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya 2025-2026, que permetrà a les formacions guanyadores presentar-se arreu del país.

Consulta les bases del premi en aquest enllaç.

Organitza:
Amb el support de: