A LONG SHOT 老枪

19 de juliol de 2024
A LONG SHOT 老枪

Xina, 2023 / Direcció: Gao Peng / Intèrprets: Zu Feng, Qin Hailu, Zhou Zhengjie / Idioma: mandarí amb subtítols en català i anglès

La Xina. En un petit poble aïllat i desolat hi viu en Gu, un antic tirador esportiu que treballa de guàrdia de seguretat en una fàbrica abandonada. Un dia descobreix un nen robant ferralla i, en comptes de lliurar-lo, decideix fer-li de mentor per allunyar-lo del mal camí. Però el crim és com l'estupidesa, mai descansa, i aviat en Gu haurà de treure la pols a la seva arma de fabricació pròpia.

La dècada prodigiosa: la modernització de la Xina durant els anys 90 s'iniciava amb tanta rapidesa i ferocitat que moltes fàbriques obrien i tancaven en un tancar i obrir d'ulls. A Long Shot, colpidor debut de Gao Peng, ens transporta a un món industrial ruïnós marcat per anys de robatoris i misèria, amb tothom delinquint per sobreviure. La fàbrica es representa com un espai apocalíptic, i la llum - o, més aviat, la penombra - defineix aquest exercici d'intriga tèrbol, d'execució impecable, que pertany a un quasi-gènere xinès del qual ens reconeixem fans: el thriller industrial.

Los thrillers industriales chinos son una de nuestras debilidades. Y esta ópera prima es una de las mejores aportaciones recientes al género.

En la década de 1990, en una pequeña ciudad desolada y aislada, un tirador deportivo retirado trabaja de guardia de seguridad en una fábrica abandonada. En medio de los turbulentos cambios sociales de la época, la línea entre el orden, la moral, el bien y el mal se van borrando. Como dice el protagonista: "Cuando disparas tu mejor tiro, no se escucha ningún sonido."

A Long Shot is a crime drama by first time feature director Gao Peng. The film is set in the early 90s, when China’s modernization was only beginning to get under way. The story follows a former sharpshooter who retires to become a factory security officer and attempts to lead away from a life of crime the son of a woman he cares about. The climax is a stunning piece of action filmmaking, choreographed with perfect intensity.

"When you shoot your best shot, there's no sound."

Dissabte, 20 de juliol, a les 18.30 h, a L'Atlàntida

Secció Oficial a concurs. Spanish Premiere

Sessions

  • 19 juliol 2024Dv16:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Festival Nits de cinema oriental
Preu
6 €
Durada
118 min
Organitzadors
Festival Nits de cinema oriental