AATMAPAMPHLET आत्मपॅम्फ्लेट

19 de juliol de 2024
AATMAPAMPHLET आत्मपॅम्फ्लेट

Índia, 2023 / Direcció: Ashish Avinash Bende / Intèrprets: Om Bendkhale, Pranjali Shrikant, Chetan Wagh, Manas Tondwalkar / Idioma: marathi amb subtítols en català

Ashish recorda la seva inntesa i la història del seu enamorament per la companya de classe Srushti durant els anys 90. La casta i la religió amenacen convertir els amics en enemics, però Ashish i els seus companys de classe demostren que l'amistat és més profunda que les divisions socials.

Somnis, desil·lusions i una sobtada alegria. Els símptomes d'un primer amor impregnen aquesta deliciosa òpera prima que reformula els codis dels romanços de Bollywood amb un gran efecte còmic. Estrenada mundialment a la Berlinale i aclamada per la crítica d'arreu, —i no només per ser probablement la pel·lícula de durada més curta de la història de l'Índia—, és una faula intel·ligent i optimista que us farà petar de riure al mateix temps que esdevé una crítica audaç a les injustícies generades pel classisme.

“El país también estaba atravesando hitos, al igual que yo.”

Ensueños, desilusiones y una repentina oleada de alegría. Los síntomas de un primer amor están por todas partes en esta encantadora ópera prima que reelabora los códigos de los romances de Bollywood con gran efecto cómico. Una historia de amor infantil amenazada por las castas y la religión, aunque la amistad es más profunda que las divisiones sociales. En solo 90 minutos —casi un cortometraje si hablamos de cine indio—, la película nos ofrece una lección de cine popular, crítico, inteligente y empático. Una gozada, vamos.

“The country, too, was crossing milestones, just like me.”

Daydreams, disillusions, and a sudden rush of joy. The symptoms of a first love are everywhere in this delightful directorial debut that reworks the visual codes of Bollywood romances to great comic effect. As Ashish recalls his childhood, and time speeds up or slows down, the story of his love for his classmate Srushti merges with the backdrop of 1990s India. The movie proves that friendship runs deeper than societal divisions. This is popular comedy of the best kind.

Divendres, 19 de juliol, a les 10.00 h, a les 10.00 h, a L'Atlàntida.

Secció Oficial a concurs. Spanish Premiere.

Sessions

  • AATMAPAMPHLET आत्मपॅम्फ्लेट
    19 juliol 2024Dv10:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Festival Nits de cinema oriental
Preu
Gratuït
Durada
90 min
Organitzadors
Festival Nits de cinema oriental