Acadèmia Internacional de Quartets, Vic 2015

12 de maig de 2015

De l'11 al 15 de juliol a l'Escola de Música i Conservatori de Vic

 castellano / english

Amb el Quartet Casals i el Quartet Gerhard

La primera edició de l’Acadèmia Internacional de Quartet – Vic 2015 neix amb la voluntat d’oferir un espai perquè intèrprets professionals, estudiants, professorat d’escoles de música i conservatoris o melòmans puguin intercanviar coneixements o experiències musicals en l’especialitat del quartet de corda.

Durant cinc dies, la ciutat de Vic es convertirà en un punt de referència internacional pel que fa a l’estudi i l’aprofundiment en el repertori de quartet de corda. En aquesta primera edició, les classes seran impartides pel QUARTET CASALS, conjunt català de reconegut prestigi, que després de seleccionar 5 joves quartets de tot el món, treballaran els quartets de l’Opus 18 de Beethoven. Com a resultat d’aquesta immersió, el dimarts 14 i el dimecres 15 de juliol, L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, oferirà dos concerts oberts a tothom en els quals s’interpretaran els 6 quartets de l’Opus 18 de Beethoven. Els concerts seran a càrrec dels joves quartets internacionals que hauran participat en la primera edició de l’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic i del Quartet Casals. Per consultar el currículum dels quartets seleccionats feu clic aquí.

El projecte es completarà amb un altre itinerari formatiu paral·lel a càrrec del QUARTET GERHARD, considerat com un dels quartets de més projecció de Catalunya que, en col·laboració amb el Quartet Casals, oferirà un curs dirigit a estudiants d’escoles de música i conservatoris, sense massa experiència però amb gran interès per aprofundir en aquest gènere. En aquest cas, el repertori que es treballarà serà escollit per cadascun dels participants. Per consultar el repertori del curs feu clic aquí.

Com a espai de trobada i d’aprofundiment en el gènere de quartet de corda, L’Acadèmia Internacional de Quartet – Vic 2015 ofereix també la possibilitat d’assistir a totes les sessions formatives com a oient de tot el curs o bé com a oient per dia.

Direcció: Gerard Claret

Coordinació: Joana Danés