Arriba la nova programació Abril-juny 2021. Paritària, amb formats de caràcter alternatiu i propostes per als més joves

22 de març de 2021

Avui, dilluns 22 de març, L'Atlàntida ha presentat la programació de format presencial dels propers tres mesos i la programació de format online que es podrà veure a través de la Sala 4 - L'Atlàntida digital durant el mes d'abril. 

Susagna Roura, regidora de Cultura, ha volgut remarcar que la cultura és segura i que es tracta d'un bé essencial, per aquesta raó segueix essent necessària, ja que a part de reconfortar-nos en els moments difícils, ens estimula i ens dignifica com a persones. 

Montse Catllà, directora de la Fundació L'Atlàntida, ha destacat tres aspectes rellevants d'aquesta nova programació: paritat, nous formats i l'increment de propostes que puguin ser d'interès per als esperits més joves. Dels 233 artistes que passaran per L'Atlàntida, 140 són dones, i de les 19 direccions teatrals, 11 són de dones.  

D'altra banda s'ha recordat que el mes d'abril celebrarem el 10 + 1, l'onzè aniversari de L'Atlàntida amb una programació diversa representativa de la pluralitat de públics i formats de L'Atlàntida.  

També s'ha fet balanç de les iniciatives que s'han portat a terme durant els darrers mesos, entre les quals destaca la gran repercussió social que ha tingut el nou itinerari de programació #Ambveudedona, amb més de 2.000 participants; el tancament del desè aniversari de Grans Concerts Vic amb el concert de Grigori Sokolov i la consolidació del nou espai de programació de format online la Sala 4 - L'Atlàntida digital.  

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha presentat les grans primícies de la programació de música i arts escèniques dels propers mesos i ha avançat que a principis del mes de juny es farà la presentació en roda de premsa de la programació del Clàssica Jove 2021.  

Des d'un punt de vista teatral, Ramon Ferrer destaca l'inici de la gira De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, de la companyia La Calòrica, després de l'èxit l'estrena al Teatre Nacional de Catalunya, l'estrena de la producció pròpia 8, 9 i 10 de Raül Refree i Isaki Lacuesta, dins del marc de celebració dels 10 anys d'ACVIC Centre d'Arts Contemporànies i l'últim concert abans d'acomiadar-se definitivament dels escenaris de Germà Negre. Destaca també la presentació del nou disc de l'Anna Serrat, el concert d'Ara Malikian, Els Amics de les Arts, l'estrena de l'espectacle familiar La Nana i l'avi Papet en format online, i l'estrena del monòleg de Clara Cortès, És el moment

Pel que fa a la programació de format online comptarem amb l'estrena de dues produccions pròpies: Low cost i una píndola per la Covid protagonitzada per Ramon Vila.