Assedegats, La Perla 29

10 de juliol de 2020
Cartell

L’Atlàntida torna a obrir les portes amb la retransmissió en directe d’una producció teatral de La Perla 29 i el Festival Grec de Barcelona

ASSEDEGATS, de Wajdi Mouawad i Benoît Vermeulen, és una proposta de La Perla 29 i del Festival Grec de Barcelona que podrem veure a L’Atlàntida, en streaming, el proper dia 10 de juliol i que permet tornar a posar el públic de l’Atlàntida en contacte amb el teatre. No serà encara una funció convencional, però serà una retransmissió en directe de l’obra que s’estarà representant simultàniament a l’espai teatral de la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Aquesta obra de Wajdi Mouawad, el conegut autor d’Incendis, i de Benoît Vermeulen, traduïda per Ramon Vila i dirigida per Oriol Broggi, està protagonitzada per tres joves actors, Guillem Balart, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró.

També hi col·laboren en la part audiovisual Clara Segura, Ivan Benet i Xavier Ruano.

 

Dates per obtenir les entrades gratuïtes

Padrins: a partir del dimecres 1 de juliol a les 10 del matí

Amics de L'Atlàntida: a partir del dijous 2 de juliol a les 10 del matí

Públic general: a partir del divendres 3 de juliol a 2/4 de 4 de la tarda

 

A fons...

Qui no s’ha despertat algun cop amb el buit a dintre? Amb unes ganes irrefrenables de ser lliure i de viure convençut que l’amor i la bellesa poden absolutament amb tots els horrors. Amb la convicció que cal deixar enrere les rutines asfixiants i les normes absurdes, el prosperar insignificant i la distància trista. Qui no espera retrobar-se algun dia amb la infantesa abandonada? On la voluntat i la sorpresa i l’amor i el rebuig i la son i l’eufòria eren tant intenses que el món i la vida eren una mateixa cosa, i valien la pena.

WajdiMouawad ens porta aquesta vegada al nucli de l’adolescència, en el trànsit entre la infantesa que s’ha de deixar enrere i l’edat adulta que no es vol assumir. Assedegats de vida, volent palpar l’infinit amb el palmell de la mà i encabir-lo endintre, Murdoch, Norvège i Boon entrecreuen els seus camins on la bellesa i l’absurd es juguen en un pols la seva supervivència.

Murdoch es lleva un matí decidit a vomitar verbalment tota la ràbia que acumula davant d’un món al que no troba sentit ni esperança. Norvège s’ha tancat a la seva habitació des de fa dies i no en vol sortir o és incapaç de fer-ho. Boon somia ser escriptor i fer créixer la bellesa d’aquest món.

Quinze anys més tard Boon, convertit en antropòleg forense, reconeix en unes restes trobades al fons del riu Saint Laurent el cadàver de Murdoch, que havia desaparegut misteriosament. Això el porta a rememorar la seva adolescència i els seus somnis abandonats. I descobreix que la set insaciable de sentit i bellesa de Murdoch i Norvège els acaba unint per sempre, de manera sorprenent, traspassant els límits entre realitat i ficció. Aquest descobriment torna a obrir el crit vital de l’adolescència, massa sovint sepultat malgrat el temps que ens toca viure. Qui no s’ha despertat algun cop amb el buit a dintre? I què n’ha fet?

Una producció de La Perla 29 amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona 2020.

Sessions

  • 10 juliol 2020Dv20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Gratuït

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Joves, Temporada estable
Preu
Gratuït amb invitació
Durada
1 h 15 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Text: WajdiMouawad i BenoîtVermeulen

Direcció: Oriol Broggi 

Repartiment: Guillem Balart, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró

Col·laboracions repartiment audiovisual: Clara Segura, Ivan Benet i Xavier Ruano

Disseny de vídeo: Francesc Isern

Disseny de so: DamienBazin

Realització de vídeo en directe: Francesc Isern, Cesc Pastor i equips tècnics de La Perla 29