Beth

30 d'octubre de 2021
Imatge Beth

Beth presenta a Vic el seu nou disc Orígen

Han passat gairebé set anys des de la publicació del darrer disc de la Beth, Família. En aquests anys la cantant i actriu ha compaginat els concerts en directe, el teatre amb diverses obres, la consolidació d'una marca de roba per a nens, LittleLia, la publicació del llibre, NYAM i també el naixement i criança del seu segon fill.

Així doncs, la “parada” ha estat només discogràfica, però durant aquest temps ha anat preparant el seu cinquè àlbum, Orígen, amb cançons gestades a foc lent i des de fa molt temps. Sempre compaginant les tres llengües amb què s'expressa: el català, el castellà i l'anglès,  la cantant torna a trepitjar escenaris amb més força i maduresa que mai.

El disc Origen

Així es titula el nou disc de la Beth. És un disc ple de melodies purament pop, que t'atrapen des de el primer moment... ja sigui perquè estan cantades amb delicadesa i alhora contundència o perquè recorden a les arrels i influències dels artistes. Sempre amb la seva veu esquinçada tan personal i característica. La majoria de les cançons la. Beth les va escriure fa bastants anys. Hi ha tretze cançons en tres llengües diferents: castellà (8 cançons), català (3 cançons) i anglès (2 cançons).

Aquestes últimes són amb les que obre i tanca el disc. Començant per Love The Music una preciosa cançó interpretada d'una sola presa a piano i veu, que l'artista va escriure amb només 23 anys, vivint a Londres i en la que demana a crits ser escoltada i que la deixin fer les coses a la seva manera. I la cançó que tanca el disc és la peça Go Inside, una subtil invitació a endinsar-nos en el nostre món interior.

La Beth ha buscat una sonoritat una mica més electrònica i no tan folkie com en els seus anteriors treballs, i sembla que ho ha aconseguit amb nota, encarregant-se per primera vegada de la producció ella mateixa juntament amb Albert Solà.

Origen parla de temes tan diversos com l'amor, el desamor, els fills, l'esperança, una illa i una mica de la vida en general. Un disc variat i a la vegada coherent, amb el que la Beth ha volgut donar veu a la noia que va escriure aquestes cançons fa anys i que fins ara no s'atrevien a sortir del calaix. Els avançaments Que Tremolin Els Arbres i Vals ja deixaven entreveure la qualitat de les cançons i l'energia positiva que les envolta.

Sessions

  • 30 octubre 2021Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Temporada estable
Preu
16 €
Durada
1 h 15 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Beth Rodergas, veu

Albert Solà, teclats i guitarra elèctrica

Laura Andrés, piano

Pablo Garrido, guitarra acústica

Miquel Sospedra, baix

Dídak Fernández, bateria

Amb el mecentage de: