CANCEL·LAT: JONC

9 de juliol de 2021
Rosa

La JONC finalitza el seu 99è encontre amb un concert simfònic i una estrena

COMUNICAT ÚLTIMA HORA:

Degut a la detecció d’un cas positiu a l’Orquestra, per prudència i d’acord amb la normativa vigent, es cancel·la el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) previst a l’Atlàntida de Vic.

Es retornarà l'import de les entrades de manera automàtica a les persones que hagin realitzat la compra per Internet. Les persones que hagin realitzat la compra de forma presencial es poden dirigir a les taquilles de L'Atlàntida.

La JONC presenta un programa de transició entre els segles IX i XX amb obres de Richard Strauss i Leos Janácek, i estrena una obra del compositor català Benet Casablancas.

Un programa tant atrevit com atractiu dirigit pel director titular de la JONC, Manel Valdivieso.

 

Richard Strauss, Suite de Rosenkavalier

Benet Casablancas, Canti ed estasi di Lea (estrena)

Leos Janácek, obra per determinar

LA JONC

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, quan Manel Valdivieso n’agafà el relleu com a director artístic.

L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.

Des del seu naixement, un dels objectius principals de la JONC ha estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat i apropar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

Per fer possibles aquests objectius, l’activitat de la JONC es desenvolupa mitjançant encontres de treball, concerts simfònics i de cambra, preparació de material didàctic, classes i conferències, entre d’altres.

La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou dues orquestres diferents, a les quals s’accedeix per audició pública. Són la JONC, formada per músics de fins a 25 anys, i la JONC Alevins, amb músics de fins a 19 anys.

La JONC ha participat als festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antoni Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher, Valery Ovsyanikov, Gordan Nikolic, Juanjo Mena i Pablo González.

Sessions

  • 9 juliol 2021Dv20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Clàssica jove, Joves, Temporada estable
Preu
10 € - 14 €
Durada
1 h 30 min (una pausa inclosa)
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Director, Manel Valdivieso