Cantània

Del 27 al 28 de Maig de 2023
 • L'Atlàntida Educa
Cantània

Les portes del món, de Raquel García-Tomás

Cantània és una activitat participativa en la que s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi

La Sara és una nena cega de set anys que viu amb el seu pare en un petit apartament situat a la primera planta d’un gran bloc de pisos, a les afores d’una gran ciutat. El somni de la Sara és fer la volta al món, com el seu heroi, Phileas Fogg, el protagonista de La volta al món en 80 dies, de Jules Verne, el llibre que el seu pare, el Daniel, li llegeix cada nit. 
 
Un dia, la Sara li demana al seu pare que organitzi un gran viatge. Ell li diu que no és possible, però ella li respon que hi ha moltes formes de viatjar, i que segur que acabarà trobant alguna manera. Les vacances d’estiu s’apropen, i el Daniel se sent molt trist per no poder emportar-se la seva filla de viatge. Però una nit, parlant amb l’àvia de la Sara, se’ls acudeix un pla per a que la nena pugui fer la volta al món sense sortir de l’edifici. 
 


El Daniel li dirà a la Sara que se’n van de viatge. Faran els preparatius i sortiran de casa carregats de maletes. Però el que faran és agafar un tren de rodalies i, després d’un breu recorregut, tornar al mateix edifici on viuen i dirigir-se a l’apartament d’una família d’origen indi, que els rebrà tot fingint que es troben en el seu país d’origen. Allà, la Sara jugarà amb els nens de la casa, que li explicaran tota mena d’històries meravelloses d’un lloc en el qual no han estat mai, però sobre el qual els agrada fantasiejar. I a la nit, la mare els explicarà, com sempre, un conte ambientat a la seva cultura. 
 
Aquest esquema es repetirà en diverses ocasions. Gràcies a la col·laboració d’altres veïns, la Sara també visitarà molts altres països del món… i, en un últim gir fantàstic, somiarà que arriba a la lluna, on parlarà amb els selenites, que, segons una vella tradició, guarden les coses que es perden a la Terra. 
 
Cadascuna de les famílies que la Sara coneixerà haurà de fingir que viu en el seu país d’origen, la qual cosa l’obligarà també a viatjar imaginàriament. Quan el viatge s’acabi, i la Sara torni a casa, es produirà un últim diàleg amb el seu pare, en el qual no quedarà clar si la Sara s’ha cregut que ha viatjat realment a tots aquells països, o només ha fingit que s’ho creia. 

Sessions

 • 27 maig 2023Ds16:30
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • 27 maig 2023Ds20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • 28 maig 2023Dg12:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • 28 maig 2023Dg18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Cant coral
Cicles
L'Atlàntida Educa, Temporada estable
Preu
7 € (grups + 20 persones) - 9 €
Durada
1 h
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Composició: Raquel  García-Tomàs 

Text: Bernat Castany  Pardo 

Direcció musical: Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer, Eva Martínez 

Direcció escènica: Adrià Aubert, Marta Gil, Cristina Martí 

Coordinació musical: Josep Prats