Canto jo i la muntanya balla

16 d'octubre de 2021
CANTO JO I LA MUNTANYA BALLA

Una excepcional versió de la celebrada i premiada novel·la d’Irene Solà  

Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.  

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.  

Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció. 

Sessions

  • 16 octubre 2021Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Joves, Temporada estable
Preu
10 € - 27 €
Durada
1 h 50 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

A partir de la novel·la d’Irene Solà  

Dramatúrgia Clàudia Cedó  

Direcció Guillem Albà i Joan Arqué  

Música Judit Neddermann  

Amb Laura Aubert, Diego Lorca, Amaia Miranda, Anna Sahun, Ireneu Tranis, Caterina Tugores 

Una producció de La Perla 29