Cineclub: Antología de un pueblo fantasma

16 de març de 2021
Imatge Antología de un pueblo fantasma

Denis Côté Canadà, 2019

Simon Dubé mor en un accident de cotxe que té lloc en un poble petit i aïllat del Quebec on hi viuen poc més de 200 persones. Els habitants del poble es mostren reticents a discutir les circumstàncies de la tragèdia. Mentre intenten assumir-ho, una sèrie de persones desconegudes comencen a arribar al poble, acompanyats d’una estranya boira. A partir d’aquí, el temps sembla perdre tot el sentit.

Estem davant d’una faula poètica que proposa un estrany i curiós encreuament entre el realisme social i el sobrenatural. El director i guionista es basa lleugerament en una novel·la que combina prosa i poesia i pren d’aquesta una estructura erràtica, que va obrint línies argumentals per deixar-les suspeses en l’aire (i en la neu), deixant així múltiples camins per explorar. El film convida a l’espectador a reflexionar sobre l’absència i la soledat a través d’una narració pausada i contemplativa i un treball visual amb molta personalitat: rodat en 16 mm i amb un paisatge permanentment nevat i sempre envoltat d’una boira fantasmagòrica on predominen els colors de tons neutres i apagats.

 

Denis Côté

Nascut a Canadà al 1973, és un dels directors més interessants de la seva generació. Abans de dirigir la seva primera pel·lícula al 2005, Les états nòrdiques va produir i dirigir 15 curtmetratges combinant amb la seva feina de periodista i crític de cine. Els seus films experimentals han estat projectats a un gran nombre de festivals d’arreu del món i ha estat guardonat i nominat a diversos premis. Aquesta Antología de un pueblo fantasma és el seu setè film i va obtenir, entre d’altres, el premi de la crítica a l’Americana Film Fest i el premi Zabaltegi Tabakalera al Festival de San Sebastian.

 

Sessió en col·laboració amb el Festival Americana de Barcelona dins de la seva programació itinerant Route 66

Sessions

  • 16 març 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 37 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Couzin Films. Guió: Denis Côté. Fotografia: François Messier-Rheault. Muntatge: Nicolas Roy. Durada: 1 h 37 min . Idioma: VO en francès amb subtítols. Intèrprets: Robert Naylor, Josée Deschênes, Jean-Michel Anctil, Larissa Corriveau, Diane Lavallée, Rémi Goulet, Jocelyne Zucco, Normand Carrière, Hubert Proulx, Rachel Graton.

 

Sessió núm. 1.327. Americana Film Fest: Route 66