Cineclub: Bacurau

26 de gener de 2021
Bacurau

Ens situem en un futur proper i distòpic. El poble de Bacurau plora per la mort de la seva matriarca Carmelita als 94 anys. Fins allà hi arriba la Teresa (Barbara Colen) qui es retrobarà amb antics familiars i que haurà de defensar el poble quan aquest estigui a punt de desaparèixer (literalment) del mapa. 

La proposta de Bacurau és la d´un còctel de gèneres fet amb tota mena de referències, estils i mirades: un spaghetti western brasiler, futurista i al·lucinogen ple de comèdia, drama, explosions de violència i un regust de sèrie B digna de John Carpenter. També dosis d´acció i un poble que ni el d´Amanece que no es poco... Afegim-hi drons, Udio Kier, folklore i música electrònica. Sacsegem-ho tot (però sense barrejar-ho) i obtindrem una pel·lícula única, excessiva i extravagant però també humanista i càlida. Una cita imprescindible que ja s´ha convertit en un film de culte al Brasil. 
 
Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho 
Tots dos van néixer al poble de Recife. Mendonça Filho va estudiar periodisme, va exercir de crític i, després de rodar una dotzena de curts ha dirigit els llargs de ficció Sonidos de barrio (2012) i Doña Clara (2016). Juliano Dornelles ha treballat en tasques de disseny de producció i direcció d´art. Ha dirigit diversos curts i ha debutat en el llargmetratge codirigint aquesta Bacurau.

Sessions

  • 26 gener 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h 11 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció:
Guió: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles.
Música: Mateus Alvesi Tomaz Alves Souza
Muntatge: Eduardo Serrano
Durada: 2 h 11 min
Intèrprets: Bárbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Pereira, Thardelly Lima