Cineclub: Buñuel en el laberinto de las tortugas

8 de juny de 2021
Imatge Buñuel

Salvador Simó  Espanya, 2019

París 1930, Luis Buñuel veu com li tanquen les portes després de l´escàndol de la presentació de la primera pel·lícula feta conjuntament amb Salvador Dalí, La edad de oro. El seu amic Ramón Acín, compra una butlleta de loteria amb la promesa què, si surt premiada, li finançarà el seu pròxim projecte. 

Buñuel en el laberinto de las tortugas és el relat històric i vital del rodatge del tercer treball de Luis Buñuel, el documental surrealista Las Hurdes (1933). A més de ser un exemple més d´aquest gènere tan estimulant de cine dins del cine, esdevé un artefacte multilingüístic únic en tant que utilitza l´animació per adaptar el còmic del mateix títol. El magistral treball del català Salvador Simó utilitza una animació senzilla però perfectament cuidada per oferir un retrat complex del cineasta enfrontat a la seva obra. 
 
Salvador Simó
Nascut a Badalona el 1968, té una gran trajectòria internacional en departaments d´animació i d´efectes visuals. Ha treballat als estudis Disney de Paris, a Los Angeles i ha participat en pel·lícules com Las crónicas de Narnia: El príncipe Caspian (2008), El hombre lobo (2008), El libro de la selva (2016) o Passengers (2017). Com a director ha realitzat diversos curts i treballs en sèries de televisió. El 2012 va participar en la cinta d´animació indonesa Petualangan singa pemberani i ha debutat en solitari amb Buñuel en el laberinto de las tortugas.

Sessions

  • 8 juny 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Cineclub Vic, Entitats a L'Atlàntida
Preu
5 €
Durada
1 h 26 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Sygnatia, The Glow, Submarine. Guió: Eligio R. Montero i Salvador Simó a partir de l'obra original de Fermín Solís. Direcció artística: José Luis Ágreda. Música: Arturo Cardelús. Muntatge: José Manuel Jiménez. Durada: 1 h 26 min. Idioma: castellà. Animació.

Sessió núm. 1.337.