Cineclub: Capharnaüm

12 de gener de 2021

Nadine Labaki, Líban-EUA-França, 2018

Beirut, Líban. En Zain (Zain Al Rafeea) un nen de 12 anys, es presenta davant del jutge: vol denunciar als seus pares per haver-lo portat al món. La seva curta vida no ha estat precisament fàcil, intentant sobreviure al carrer i amb uns pares que no li han demostrat mai el seu amor, ni a ell, ni als seus germans. La tercer pel·lícula de Nadine Labaki és una faula contemporània, dolorosament veraç i amb un fort component polític que denúncia la situació dels infants al Líban. 

El protagonista de la pel·lícula no és actor professional, sinó un nen que la directora va conèixer a un camp de refugiats i que, amb la seva interpretació, atrapa a l´espectador des del primer moment. A la seva qualitat narrativa i cal afegir-hi un ambient musical que no deixa a l´espectador indiferent, que atorga encara més força i valentia a aquesta gran mostra de cinema denúncia. No obstant això, la pel·lícula no planteja un film pessimista, sinó que vol deixar oberta una porta a l´esperança i la bondat humana. 
 
Nadine Labaki 
Actriu, directora i activista nascuda al Líban el 1974. Ha combinat la seva tasca interpretativa amb la direcció. Primer com a realitzadora de videoclips, on es va convertir en una de les realitzadores més importants del seu país. Va debutar al cinema l´any 2007 amb Caramel. A continuació ha dirigit ¿Y ahora adónde vamos? (2011) i Cafarnaúm. El seu cinema s´ha caracteritzat per mostrar aspectes quotidians de la vida libanesa i per la seva crítica a temes com la guerra, la pobresa i el feminisme.

Sessions

  • 12 gener 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h 6 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Mooz Films, Cedrus Invest Bank, Sunnyland Film
Guió: Nadine la seva crítica a temes com la guerra, la pobresa i el feminisme. Labaki, Jihad Hojeily i Michelle Keserwany.
Música: Khaled Mouzanar
Muntatge: Konstantin Bock i Laure Gardette
Durada: 2 h 6 min
Intèrprets: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, KawsarAl Haddad