Cineclub: Corpus Christi

16 de novembre de 2021
Corpus Christi

Jan Komasa. Polònia-França, 2019

En Daniel (Bartosz Bielenia) experimenta una transformació espiritual mentre viu en un centre de detenció juvenil. Vol ser sacerdot, però això és impossible a causa dels seus antecedents penals. Quan l’enviïn a fer un treball de fusteria en un petit poble acabarà fent-se càrrec, per accident o per fortuna, de la parròquia local.

Una cinta tan estimulant com complexa, que fuig de les respostes senzilles i de les morals ideològiques, deixant espai i llibertat per interpretar-la. Una de les claus del film rau en el personatge de Daniel. Gràcies a la seva mirada moderna, i a la vibrant interpretació del seu protagonista, la pel·lícula adquireix la capacitat d’emocionar i sorprendre i d'arribar a l'espectador amb coherència i sense alliçonar.

Jan Komasa

Polònia, 1981. Amb 23 anys va presentar a Cannes el seu primer curt, Fajnie, ze jestes (2004) i l'any següent va participar en el projecte col·lectiu Ode to joy (2005). Ha treballat a televisió i ha realitzat vídeos musicals i anuncis. Ha dirigit les pel·lícules Sala samobójców (Suicide Room, 2011), Varsovia 1944 (2014) i capítols de la sèrie Ultraviolet de Netflix. El 2020 va estrenar en aquesta plataforma el seu últim film, Hater.

Sessions

  • 16 novembre 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 55 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Aurum Film, Canal+ Polska, WFS Walter Film Studio. Guió: Mateusz Pacewicz. Fotografia: Piotr Sobocinski Jr. Música: Evgueni Galperine, Sacha Galperine. Muntatge: Przemyslaw ChruscielewskiIdioma: VO en polac amb subtítols. Intèrprets: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek, Barbara Kurzaj, Leszek Lichota, Zdzislaw Wardejn, Lukasz Simlat.