Cineclub: Donkeyote

2 de febrer de 2021
Foto Donkeyote

Chico Pereira, Alemanya-Espanya, 2017

En Manolo porta una vida tranquil·la al sud d’Espanya i té dues grans passions: el seu ase Gorrión i les llargues excursions per la natura. Amb setanta-tres anys, i malgrat els consells del seu metge, està decidit a viure la seva aventura més important: recórrer les 2.200 milles del Camí de les Llàgrimes, als Estats Units. L'artritis crònica d'en Manolo, la por d'en Gorrión a l'aigua o les dificultats per embarcar l'ase són només alguns dels obstacles que haurà de superar. 
 
Al pot petit hi ha la bona confitura i la segona pel·lícula Chico Pereira ens fa viatjar del més petit, la vida quotidiana del nostre protagonista, fins al més gran, la conquesta de l'oest. En aquesta humana i enlluernadora Road Movie acompanyem a un particular Don Quixot en un viatge ple de xocs constants entre el món antic i el modern, entre la tradició i el progrés, entre la vida rural i la (in)civilització.
 
Chico Pereira
Nascut a Almadén (Ciudad Real) el 1979. Després de llicenciar-se en ciències ambientals, va traslladar-se a Escòcia on va estudiar cinema. El seu projecte de final de màster va ser el seu primer llargmetratge documental, el premiat El invierno de Pablo (2012). Actualment estudia un doctorat d´Antropologia Social i Etnografia a la Universitat de Santa Cruz (Califòrnia) centrat en pràctiques cinematogràfiques i ràdios comunitàries en zones rurals d´Espanya.

Sessions

  • 2 febrer 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Gratuït

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
Entrada gratuïta
Durada
1 h 26 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Sutor Kolonko, SDI Productions, Opa Films
Guió: Gabriel Molera, Chico Pereira, Manuel Pereira
Muntatge: Nick Gibbon
Durada: 1 h 26 min
Intèrprets: Manuel Molera Aparicio, Paca Molera Pereira, Mamen Gómez Heredia