Cineclub: Dotze micos

9 de novembre de 2021
Dotze micos

Terry Gilliam. Estats Units, 1995

Ens trobem en un futur relativament proper. El món ha estat devastat per una pandèmia mundial provocada per un virus (sí, com ho sentiu) i els pocs supervivents que queden viuen sota terra. El convicte James Cole (Bruce Willis) es presentarà voluntari per viatjar en el temps i obtenir informació sobre el virus, que ha acabat amb pràcticament tota la població del planeta i que sembla relacionat amb l’exèrcit dels 12 micos.

Film de culte instantani i un dels millors treballs del seu director. Terry Gilliam desenvolupa aquí tot el seu imaginari visual i narratiu per explorar els límits de la realitat, del seny i de la civilització. Amb un pressupost molt més reduït del que sembla en pantalla i la col·laboració de grans estrelles, Gilliam converteix un relat de ciència-ficció en el retrat decadent i demolidor d’una societat egoista i encaminada a la seva autodestrucció.  

Terry Gilliam

Nascut a Minnesota el 1950, membre del grup còmic Monty Python, actor i director de cinema. Sota el paraigua dels Monty Python, i junt amb Terry Jones, va rodar la seva òpera prima, Los Caballeros de la Mesa Cuadrada (1975). Ja en solitari iniciaria una filmografia amb títols tan personals i únics com  Brazil (1985), Les aventures del baró Munchausen (1988), El rei pescador (1991), Miedo y asco en las vegas (1998) o Tideland (2005). Posteriorment va embarcar-se en treballs impossibles que pràcticament van acabar amb la seva trajectòria cinematogràfica, com la seva particular adaptació de Don Quixot.

Sessions

  • 9 novembre 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h 9 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Universal Pictures, Atlas Entertainment, Classico. Guió: Janet Peoples i David Webb Peoples a partir del curt original de Chris Marker. Fotografia: Roger Pratt. Música: Paul Buckmaster. Muntatge: Mick Audsley. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Jon Seda, David Morse, Christopher Plummer.