Cineclub: El caftan blau

30 de gener de 2024

Maryam Touzani, França-Marroc, 2022

En Halim (Saled Bakri) porta molt de temps casat amb la Mina (Lubna Azabal) i regenta una botiga de caftans tradicionals a la Medina Salé, una de les més antigues del Marroc. La parella, que fa anys que amaga un secret, veurà trontollar la seva estabilitat a causa d´un problema de salut i l´arribada d´un nou aprenent a la botiga.

Tanquem el cicle amb una pel·lícula tendra i emotiva que aconsegueix captivar-nos des del primer moment gràcies a un gran treball de fotografia i a una cura especial pels colors i les textures. A través d´una mirada precisa, poètica i sensual, seguim una història que es desenvolupa de forma pausada, aturant-se en els petits detalls i deixant que els gestos i les mirades expliquin més que les paraules. Tot un himne a l´amor i a la llibertat ubicat en un país marcat per les seves conviccions religioses.

Maryam Touzani

Directora, guionista i actriu nascuda a Tànger el 1980, va estudiar periodisme i comunicació a Londres. Va iniciar-se en el món de l´audiovisual com a guionista en diferents curtmetratges i com a actriu a la pel·lícula Razzia (2017).  El seu debut com a directora fou Adam (2019), premiada a Cannes. El  seu segon treball, El caftan blau, també ha estat premiada a Cannes i s´ha erigit en una de les millors i més captivadores pel·lícules de la temporada cinematogràfica.

----------

Venda d'entrades en aquest enllaç.

Sessions

  • 30 gener 2024Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Les Films du Nouveau Monde
Guió: Maryam Touzani i Nabil Ayouch
Música: Kristian Eidnes Andersen
Muntatge: Nicolas Rumpl
Durada: 2 h
Intèrprets: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui, Mounia Lamkimel, Abdelhamid Zoughi, Zakaria Atifi, Fatima Hilal