Cineclub: El crepúsculo de los dioses

16 de febrer de 2021
Imatge

Billy Wilder EUA, 1950

Fugint dels seus creditors, Joe Gillis (William Holden) un jove i mediocre escriptor ofegat de deutes, es refugia casualment a la mansió de Norma Desmond (Gloria Swanson), una antiga estrella del cinema mut qui viu acompanyada únicament del seu fidel criat Max (Erich von Stroheim). A partir d'aquest moment, l'actriu pretén que Gillis corregeixi un guió que ella ha escrit i que significarà el seu retorn al cinema.

El mestre Billy Wilder coescriu i dirigeix aquest film grandiós, que parla del cinema des de dins el cinema, a través d’una hibridació de gèneres on apareixen elements propis del thriller, el drama, i la comèdia negra. Guanyadora de tres premis Oscar i quatre Globus d’or, ha esdevingut un film icònic que retrata, amb una combinació de passió i crueltat, el joc de Hollywood. La recuperem en el seu 70 aniversari, una oportunitat única per tornar a gaudir-la en pantalla gran.

Billy Wilder

Guionista i realitzador de cinema, nascut el 1906 a Sucha (Polònia). A partir de 1929, comença a treballar com a guionista per a la UFA, on entra en contacte amb grans realitzadors del moment. Amb l’ascens del nazisme, emigra als Estats Units i comença a treballar com a guionista i, més endavant, com a realitzador. S’acaba convertint en un dels mestres indiscutibles del cinema clàssic amb films com Perdición (1944), Sabrina (1954), Ningú no és perfecte (1959) o L’apartament (1960). Va morir el 2002 a Los Angeles.

Sessions

  • 16 febrer 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 50 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Paramount Pictures. Guió: Charles Brackett, Billy Wilder, D.M. Marshman Jr.. Fotografia: John F. Seitz. Música: Franz Waxman. Muntatge: Arthur P. Schmidt. Durada: 1 h 50 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim, Nancy Olson, Lloyd Gough.

Sessió núm. 1.324. Clàssics | 70 aniversari