Cineclub: El hombre que pudo reinar

11 de maig de 2021
Imatge el hombre que pudo reinar

John Huston  Regne Unit-EUA, 1975

En Danny Dravot (Sean Connery) i en Peachy Carnehan (Michael Caine) són dos aventurers que viatgen a l’Índia el 1880 i sobreviuen gràcies al contraban d’armes i altres mercaderies. Un dia decideixen fer fortuna al llegendari regne de Kafiristan. Després d’un dur viatge a través de l’Himàlaia, aconsegueixen el seu objectiu just a temps per fer ús de la seva experiència en el combat i salvar un poble dels seus assaltants.

Tot un clàssic del cinema d’aventures, ple d'exotisme, encant i uns diàlegs per emmarcar, basat en una història original del premi Nobel de Literatura Rudyard Kipling i nominat a 4 Oscars. Al principi va ser concebuda com un vehicle per a Clark Gable i Humphrey Bogart i més tard es van considerar les parelles Burt Lancaster/Kirk Douglas i Paul Newman/Robert Redford per als papers principals. Va ser precisament Newman qui va suggerir els britànics Connery i Caine. El resultat és un exemple magistral del gènere que ens serveix per retre homenatge a l’actor Sean Connery en un dels seus papers més emblemàtics.

John Huston

Nascut a Nevada al 1906, va sumar l'ofici de director als de boxador, periodista, novel·lista, militar, pagès, caçador, col·leccionista d'art... Després de fer d'extra en algun film, va adaptar un munt de guions i va saltar a la direcció amb el clàssic El falcó Maltès (1941). El cinema li deu títols com El tresor de Sierra Madre (1948), La Reina d'Àfrica (1951), La nit de la Iguana (1964), Dublinesos (1987), 

Sessions

  • 11 maig 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h 9 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Columbia Pictures, Devon/Persky-Bright, Allied Artists Pictures. Guió: John Huston i Gladys Hill a partir de l'obra de Rudyard Kipling. Fotografia: Oswald Morris. Música: Maurice Jarre. Muntatge: Russell Lloyd. Durada: 2 h 9 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Larbi Doghmi, Jack May, Karroom Ben Bouih, Mohammad Shamsi, Albert Moses.

Sessió núm. 1.333. Homenatge Sean Connery.