Cineclub: El molí i la creu

26 d'octubre de 2021
El molí i la creu

Lech Majewski. Polònia-Suècia, 2011

Basada en l’obra mestra de Pieter Brueghel el Vell, El camí del Calvari (1564), El molí i la creu es va estrenar al Festival de Sundance i situa la història de la passió de Crist a Flandes en el període de la dura ocupació espanyola. El film s’introdueix en la pintura i per mitjà d’efectes digitals dona vida a una dotzena dels 500 personatges que poblen el quadre de Brueghel, les vides dels quals s’entrellacen enmig d’un paisatge, tècnica i ambient que recorden també les pintures de Hyeronimus Bosch.

Lech Majewski

Nascut a Katovice el 1953, és un director polonès de cinema i teatre, a més d’escriptor, poeta i pintor. Va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Varsòvia i a l’Escola Nacional de Cinema de Lódz, on va ser deixeble de Wojciech Has, el reconegut director d’El Manuscrit trobat a Saragossa (1964). Majewski és autor d’una quinzena de llargmetratges i resideix entre Polònia i els EUA. L’any 1996 va escriure i produir el film del mateix títol sobre Baskiat, que va acabar dirigint Julian Schnabel. L’any 2006, el MOMA de Nova York va presentar una retrospectiva completa de la seva obra.

Emmarcada en un cicle sobre el 700 aniversari de la mort de Dante, Amics dels Museus d’Osona i Cineclub Vic presenten aquesta obra que ens submergeix, quasi literalment, en l’ambient tardomedieval de la pintura flamenca.

Sessions

  • 26 octubre 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 32 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Telewizja Polska (TVP), Bokomotiv Freddy Olsson Filmproduktion, Odeon. Guió: Michael Francis Gibson, Lech Majewski. Fotografia: Lech Majewski, Adam Sikora. Música: Lech Majewski, Józef Skrzek. Muntatge: Lech Majewski, Norbert Rudzik. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Rutger Hauer, Michael York, Charlotte Rampling, Joanna Litwin, Dorota Lis, Bartosz Capowicz, Mateusz Machnik.