Cineclub: Fills del sol

21 de setembre de 2021
Fills del sol

Majid Majidi. Iran, 2020

Alí, un nen de 12 anys, i els seus tres amics treballen per sobreviure i ajudar a les seves famílies fent petits treballs en un garatge i cometent delictes menors per aconseguir diner ràpid. Un dia els nens reben l’encàrrec de trobar un tresor ocult sota terra. Per aconseguir-ho recluta als seus amics però per accedir al tresor, abans, s’hauran d’unir a l’Escola del Sol, una institució caritativa que intenta educar nens del carrer i treballadors infantils.

La denúncia social en diferents àmbits ha estat un element recorrent en totes les pel·lícules de Majid Majidi. Amb Fills del sol torna als seus orígens i fa servir l’infant com a imatge de la crua realitat. El seu nou film compta amb un gran esperit d’aventura, molta tendresa i una trama que manté el suspens fins el final. Interpretat en bona part per actors no professionals, i amb un excel·lent treball de fotografia, el director ens planteja una faula social amb un cert regust a cintes com Els Goonies.

Majid Majidi

Nascut el 1959 a Iran, aquest director, guionista i productor, guardonat amb múltiples premis, és un dels representants  més internacionals del cinema iranià actual. Va estudiar art dramàtic i ha dirigit varis documentals i pel·lícules, entre les quals destaquen Els nens del paradís (1999), primera pel·lícula iraniana nominada a un Oscar; Baran (Pluja) (2004) i El color del paradís (2003).

Sessions

  • 21 setembre 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 39 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Majid Majidi Film Production. Guió: Nima Javidi, Majid Majidi. Fotografia: Hooman Behmanesh. Música: Ramin Kousha. Muntatge: Hassan Hassandoost. Idioma: VO en persa amb subtítols. Intèrprets: Ali Nassirian, Javad Ezati, Tannaz Tabatabaei, Roohollah Zamani, Mohammad Mahdi Mousavifar, Shamila Shirzad, Abolfazl Shirzad, Mani Ghafouri.