Cineclub: Fourteen

15 de juny de 2021
Imatge Fourteen

Dan Sallitt  EUA, 2019

Mara (Tallie Medel), i Jo (Norma Kuhling) són amigues des de l'institut. Han crescut juntes i han fet evolucions personals diferents, marcades cadascuna pel seu propi context personal, social i familiar. En el transcurs d'una dècada de relació, la jove Jo es torna cada vegada més disfuncional. La seva amiga Mara, de caràcter més estable, contempla l'inexorable procés de decadència de la sega amiga.

El nou film del realitzador Dan Sallitt fa aflorar amb modèstia i una emotivitat creixent la complexitat de les relacions d'amistat al llarg del temps. A través de mesurades el·lipsis assistirem a la relació de les seves protagonistes durant una dècada. Un període en què es posaran a prova els vincles que es gesten en la infantesa, on sembla que totes les persones tenim moltes més coses que ens uneixen que no pas que ens separen, i que, a poc a poc, es van complicant a mesura que el context personal i social també es transforma.

Dan Sallitt

Cineasta nord-americà nascut a Pensilvània el 1955. Va treballar durant anys com a crític de cinema a Los Angeles Reader. Va debutar com a director el 1986 amb el llargmetratge Polly Perverse Strikes Again! i va obtenir un reconeixement internacional amb The Unspeakable Act (2012). Les seves pel·lícules han estat projectades en festivals com Rotterdam, Viena, Karlovy Vary i Edimburg. Fourteen va tenir la seva estrena mundial en la Berlinale de 2019.

Sessions

  • 15 juny 2021Dt20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 34 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Static Prods. Guió: Dan Sallitt. Fotografia: Christopher Messina. Muntatge: Dan Sallitt. Durada: 1 h 34 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Tallie Medel, Norma Kuhling, Lorelei Romani, C. Mason Wells, Dylan McCormick, Kolyn Brown, Willy McGee, Scott Friend, Evan Davis.

Sessió núm. 1.336.