Cineclub: Gattaca

1 de juny de 2021
Gattaca

Andrew Niccol  EUA, 1997

En un futur distòpic, on la major part de nadons són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica, Vincent (Ethan Hawke), un dels últims nens concebuts de manera natural, troba la manera de formar part de l'elit: suplantar a Jerome (Jude Law), un esportista paralític per culpa d'un accident. 

Gattaca va esdevenir un film de culte des del moment de la seva estrena i és considerada com una de les millors pel·lícules de ciència-ficció modernes. Més de 20 anys després, el sorprenent debut d'Andrew Niccol segueix mantenint la seva vigència gràcies a l'absència d'efectes especials, a un disseny de producció atemporal i a un guió excel·lent centrat en un tema universal: què és el que ens fa humans? 

Andrew Niccol

Guionista i director nascut a Nova Zelanda el 1964. Va començar la seva carrera a Londres, dirigint exitosos anuncis de televisió. El 1997 va escriure i dirigir la seva òpera prima, Gattaca. La seguiren Simone (2002), El señor de la guerra (2005), In Time (2011), Good Kill (2014) i Annon (2018). Va guanyar un Oscar al millor guió original per El Show de Truman (1998).

En col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació d’activitats de la Universitat d’Estiu

Sessions

  • 1 juny 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 46 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Jersey Films, Columbia Pictures. Guió: Andrew Niccol. Fotografia: Slawomir Idziak. Música: Michael Nyman. Muntatge: Lisa Zeno Churgin. Durada: 1 h 46 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Loren Dean, Alan Arkin, Gore Vidal, Xander Berkeley, Elias Koteas, Ernest Borgnine, Tony Shalhoub.

Sessió núm. 1.335. UVIC-UCC | Universitat d'estiu