Cineclub: Josep

9 de febrer de 2021
Josep

Aurel. França, Espanya, Bèlgica, 2020

Febrer de 1939. Sobrepassat per la gran onada de republicans que fugen de la dictadura franquista, el govern francès opta per confinar-los en camps de concentració. En un d’aquests camps, dos homes inicien una amistat. Un d’ells és Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco.

L’artista Aurel ha traslladat tot el seu bagatge com a il·lustrador, dibuixant i retratista polític en un sorprenent debut cinematogràfic. Josep va més enllà del subgènere del documental animat per oferir una obra complexa i ambiciosa en què la forma i el contingut van sempre de la mà. La pel·lícula ressegueix la vida de Bartolí utilitzant l’estil visual de l’artista i, fins i tot, incorporant els seus dibuixos dins de les escenes. Una pel·lícula sincera, colpidora i emotiva que reflexiona sobre l’art, la política i la història recent del nostre país.

Aurel

Nom artístic d’Aurélien Froment, dibuixant francès nascut el 1980. Va abandonar la universitat per treballar fent caricatures a la premsa i, poc després, va treballar al diari l’Hérault du jour, on realitzava els esbossos d’audiències en judicis a porta tancada. També ha fet tasques de dissenyador gràfic, ha editat novel·les gràfiques i ha presentat exposicions que l‘han situat com un dels artistes més importants dels últims anys. La seva incursió al cinema va començar el 2011 amb el curt Octobre Noir i ha captivat a tothom amb el seu primer llargmetratge: Josep.

Sessions

  • 9 febrer 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 11 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Les Films d'Ici Méditerranée, Imagic Telecom, Les Films du Poisson Rouge. Guió: Jean-Louis Milesi . Música: Sílvia Pérez Cruz. Muntatge: Thomas Belair. Durada: 1 h 11 min. Idioma: francès, català i castellà. Animació.

Sessió núm. 1.323.