Cineclub: La profecia

18 de gener de 2022
La profecia

Richard Donner. EUA-Regne Unit, 1976

El fill de Katherine (Lee Remick) i Robert Thorn (Gregory Peck) mor poc després del part. Convençut pel pare Spiletto (Martin Benson) Thorn decidirà intercanviar el seu fill per un nen orfe sense dir res a la seva dona. Una idea brillant que començarà a comportar problemes uns anys després. Quan Damien (Harvey Stephens) compleixi els cinc anys, una sèrie de morts i accidents començaran a succeir-se al seu voltant, aixecant sospites sobre el seu autèntic origen.

Junt amb L’exorcista i La llavor del diable (totes dues projectades a Cineclub), La profecia forma part de les icones del cinema de terror dels 70. Un film de baix pressupost i rodat per un director aleshores poc conegut, Richard Donner, que va convertir-se en un èxit de taquilla i que va ser explotat en seqüeles, remakes i còpies. Tot en aquesta pel·lícula funciona a la perfecció: el guió, les interpretacions dels dos veterans protagonistes, el nen i la seva inquietant mirada, la forma com estan rodades les morts, l’excel·lent fotografia, la mítica banda sonora de Jerry Goldmsith... Un film de culte que recuperem en pantalla gran per retre homenatge al seu director, que ens ha abandonat recentment.

Richard Donner

Director i productor de cinema nascut el 1930 a Nova York. Va iniciar la seva carrera treballant a la televisió. Quan va assolir fama gràcies a La profecia havia rodat un centenar de capítols de sèries i dos films: Twinky (1970) i X-15 (1961). A partir d’aquell moment la seva carrera va enlairar-se amb títols icònics com Superman (1978), Lady Halcon (1985), Els Goonnies (1985) la saga Arma Letal (1987) i Los fantasmes atacant al jefe. La seva última pel·lícula va ser 16 calles (2016). Va morir el passat juliol a Los Angeles.

Sessions

  • 18 gener 2022Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 51 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Twentieth Century Fox, Harvey Bernhard Productions, Mace Neufeld Productions. Guió: David Seltzer. Fotografia: Gilbert Taylor. Música: Jerry Goldsmith. Muntatge: Stuart Baird. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Gregory Peck, Lee Remick, David Warner, Billie Whitelaw, Harvey Stephens, Patrick Troughton, Martin Benson.