Cineclub: Locas de alegría

6 d'octubre de 2020
Locas de alegría

Paolo Virzì, Itàlia-França, 2016

Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) és una comtessa xerraire i milionària convençuda d´estar situada entre el cercle més íntim dels líders polítics mundials. Donatella (Micaella Ramazzotti) és una jove vulnerable i introvertida, envoltada de la seva pròpia aura de misteri. Totes dues són pacients de Villabiondi, una delirant institució psiquiàtrica. 

 
Amb molt d'humor i ironia, Locas de alegría aborda la salut mental sense por i amb atreviment, mostrant situacions des d'una òptica àcida i desvergonyida. No és casual que la pel·lícula estigui ambientada el 2014, un moment en què es va obrir un debat al senat italià sobre el tancament de les residències psiquiàtriques. En aquest context el director i guionista Paolo Virzì combina, d´una banda, el relat de dues dones que afronten als seus problemes vitals i, de l'altra, una radiografia de la Itàlia actual. 
 
Paolo Virzì 
Guionista i director de cinema, nascut a la Toscana el 1964. Ha treballat des dels 80 com a guionista i va debutar com a director el 1994 com a director amb La bella vita. A continuació ha rodat una vintena de pel·lícules, curts i documentals. Entre la seva extensa filmografia hi destaquen títols com La prima cosa bella (2010), Toda la vida por delante (2008) i El capital humano (2013). El seu últim film és Noches mágicas (2018). 
 
Sessió programada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d´octubre).

Sessions

  • 6 octubre 2020Dt21:30
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 56 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Lotus Production, Motorino Amaranto
Guió: Paolo Virzì i Francesca Archibugi
Música: Carlo Virzì
Muntatge: Cecilia Zanuso
Durada: 1 h 56 min
Intèrprets: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti