Cineclub: Midsommar

6 d'abril de 2021
Imatge Midsommar

Ari Aster EUA-Suècia, 2019

Després de patir una experiència tràgica, la Dani (Florence Pugh) decideix visitar amb la seva parella (Jack Reynor) i els seus companys d’escola el Midsommar, un festival d’estiu que se celebra cada noranta anys a Suècia. Amb la intenció d’estudiar la seva cultura i aquesta festa tan especial, es veuran cada vegada més implicats en la seva celebració, fins al punt de posar en perill les seves vides.

Aquesta cinta de terror rural ha estat un dels grans impactes dels últims anys, convertint-se en un film de culte de forma gairebé instantània. Ari Aster repeteix molts dels elements de la seva primera pel·lícula, Hereditary, i s’emmiralla en obres clau del gènere com El hombre de mimbre (1973). La pel·lícula ofereix un relat de terror a plena llum del dia, sense caure en els típics llocs comuns -i foscos- del gènere i jugant amb l’acció d’una forma anti climàtica per transmetre la sensació d’un autèntic malson.

Ari Aster

Nascut el 1986 a Nova York, va conrear una gran – i polèmica- trajectòria en el món dels curtmetratges amb treballs com TDF Really Works (2011), Lo extraño de los Johnsons (2011) o La cabeza de la tortuga (2014). L’any 2018 debuta en el llarg dirigint i escrivint l’elogiada cinta de terror Hereditary. Un any després repeteix l’èxit amb aquesta Midsommar.

Sessions

  • 6 abril 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
2 h 28 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:A24, B-Reel Films, Nordisk Film. Guió: Ari Aster. Fotografia: Pawel Pogorzelski. Música: The Haxan Cloak. Muntatge: Lucian Johnston            . Durada: 2 h 28 min. Idioma: VO en anglès i suec amb subtítols. Intèrprets: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren, William Jackson Harper, Will Poulter, Ellora Torchia, Archie Madekwe, Henrik Norlén.

Sessió núm. 1.329.