Cineclub: Petita Miss Sunshine

5 d'octubre de 2021
Petita miss sunshine

Jonathan Dayton i Valerie Faris. Estats Units, 2006

Els Hoover són una família peculiar formada per un avi poc disciplinat, un pare fracassat, un tiet amb tendències suïcides, una mare que no dona l’abast, un fill que ha decidit fer vot de silenci i una filla petita, Olive, que vol ser reina de bellesa. Quan l’Olive és seleccionada per participar en el concurs Little Miss Sunshine a Califòrnia, tota la família l’acompanyarà en un viatge que serà tota una aventura

Des del moment de la seva estrena, l’opera prima de Jonathan Dayton i Valerie Faris es va convertir en un autèntic fenomen i es pot considerar una obra de culte. Un film de baix pressupost que va trigar cinc anys a veure la llum per la falta d’interès dels (poc espavilats) productors i que després va aconseguir un gran èxit de crítica i públic. Una Road Movie en equilibri perfecte entre drama i comèdia que permet reflexionar sobre la superficialitat que impregna la nostra societat i les seqüeles que el nostre estil de vida pot acabar provocant, especialment entre els infants.                                         

El matrimoni format pels cineastes Jonathan Dayton (1957) i Valerie Faris (1958) es va conèixer a l’Escola de teatre, cinema i televisió. Són productors i directors més de 75 projectes  televisius, documentals, curts i vídeos musicals. Peitita Miss Sunshine va ser la seva primera pel·lícula, a la qual seguirien Ruby Sparks (2012) i La guerra dels sexes (2017).

Sessió organitzada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes  amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Sessions

  • 5 octubre 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 41 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Fox Searchlight Pictures, Big Beach Films, Bona Fide Productions. Guió: Michael Arndt. Fotografia: Tim Suhrstedt. Música: Mychael Danna, DeVotchKa. Muntatge: Pamela Martin. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette, Steve Carell, Jill Talley.