Cineclub: Schneider vs. Bax

23 de febrer de 2021

Alex van Warmerdam Holanda, 2015

El dia del seu aniversari, a Schneider (Tom Dewispelaere), un assassí a sou, se li ha encomanat matar a Ramon Bax (Alex van Warmerdam), un escriptor de 50 anys que viu en una cabanya com si fos un ermità. Un servei que semblava bufar i fer ampolles i que podria ser executat en un sol dia acabarà sent una missió massa complicada per a Schneider i un autèntic malson per a tothom.

Després de l'èxit de Borgman, el multifacètic Alex van Warmerdam va dirigir aquest thriller en què no falten tocs d'humor (molt) negre. El mateix Wanderdam és el responsable de la direcció, la producció i del guió del film, així com de donar vida a l'objectiu de Schneider. Un film inèdit que recuperem a través de la programació de Filmoxarxa.

Alex van Warmerdam

Nascut el 1952 a Holanda, aquest director, escriptor, actor i pintor és un dels representants més internacionals del cinema neerlandès. Va iniciar la seva carrera l'any 1986 com a director amb Los secretos de Abe a la qual seguiren una desena de títols entre els quals destaquen Little Tony (1998) i Grimm (20003). El 2013 va rebre un gran reconeixement amb Borgman (programada a Cineclub Vic), un thriller psicològic nominat a la Palma d’Or del Festival de Cannes.

Sessions

  • 23 febrer 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
4 € (Filmoxarxa)
Durada
1 h 36 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Graniet Film BV, Czar Film, Verenigde Arbeiders Radio Amateurs (VARA). Guió: Alex van Warmerdam. Fotografia: Tom Erisman. Música: Alex van Warmerdam. Muntatge: Job ter Burg. Durada: 1 h 36 min. Idioma: VO en holandès amb subtítols en català. Intèrprets: Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam, Maria Kraakman, Gene Bervoets, Annet Malherbe, Pierre Bokma, Henri Garcin, Loes Haverkort.