Cloenda del Festival Protesta

23 d'octubre de 2021
Imatge logo nou protesta

Festa per acomiadar la 9a edició del festival 

L’acte de cloenda del Protesta tornarà a ser una festa! Comptarà amb l’espectacle Birdwatching, que aplega la música electrònica de Letung i la proposta de cinema en viu a càrrec de FRAU, recerques visuals. També gaudirem de l’speech corner a càrrec dels membres del jurat, l’entrega de premis dels curtmetratges guanyadors i tot plegat conduït per Godai Garcia que reflexionarà sobre privilegis. Els que sabem que tenim i els que no.

 

PRIVILEGIS

El Protesta torna a Vic en format presencial del 15 al 23 d’octubre. La 9a edició del festival arriba amb l’energia i l’aprenentatge acumulat després d’un 2020 complex per a tothom, i evidentment, la cultura i el cinema no n’han estat aliens. Serà un any especial, amb una programació més reduïda d’activitats, per poder-nos adaptar a les mesures Covid i a la incertesa de la pandèmia, però sense renunciar a la qualitat de les propostes. 

En aquesta edició volem parlar sobre un tema que ens assenyala directament: els privilegis. Sovint, privilegis dels quals gaudim nosaltres mateixes i que, per això, conscient o inconscientment, acabem invisibilitzant. Volem ser valentes i reconèixer en les nostres vides i entorns les condicions que ens afavoreixen i, alhora, desafavoreixen a la resta. Condicions de classe, de raça, o de gènere, que perpetuen desigualtats en un sistema que és profundament injust amb molts col·lectius i persones. Així doncs, posarem aquí el focus, perquè només d’aquesta manera els podrem identificar i denunciar. Un exercici necessari si volem construir un món més just. En parlarem a les sessions d’inauguració i la cloenda a l’Atlàntida, a l’acte central al Casino de Vic i a la Fàbrica dels Somnis. 

La programació del Protesta 2021 la conformen 31 projeccions. Dels 11 llargmetratges, 1 és estrena a Catalunya i 4 a l’Estat Espanyol. De nou, hi haurà la Selecció Oficial formada per 10 curtmetratges que el públic podrà votar; i la Selecció No Competitiva amb 10 treballs. Les projeccions tindran lloc a l’espai ETC de Vic.

La nostra lluita per fer front a la desigualtat de gènere al món del cinema segueix activa, i tornem a presentar una programació paritària a la mostra de llargmetratges amb 6 directores i 5 directors. En aquesta edició, per primer cop, també hi ha paritat en la selecció de curtmetratges. 

En un any on el món s’ha capgirat, el cinema ha passat a veure’s en pantalla petita i en soledat, el Protesta torna aquest octubre per oferir de nou un espai de trobada per compartir, reflexionar i gaudir-nos plegades.

Us hi esperem! 

 

Sessions

  • 23 octubre 2021Ds19:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Gratuït

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Temporada estable
Preu
Gratuït
Durada
1 h
Organitzadors
Festival Protesta