Deixa't estar de romanços! L’Atlàntida estrena un musical participatiu de producció pròpia amb més de 50 joves de centres educatius de Vic

1 de març de 2023

Avui dimecres 1 de març de 2023 s'ha presentat en roda de premsa l'estrena del musical de nova creació Deixa't estar de romanços d'Arnau Tordera I, obra d'encàrrec de l'Ajuntament de Vic i producció pròpia de L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona que s'estrenarà el dissabte 22 d'abril (18 h i 21 h) a L'Atlàntida de Vic. 

L'estrena d'aquest musical suposarà el punt culminant del projecte participatiu Fem un musical de L'Atlàntida, que arriba a la IV edició i en el qual participen més d'una cinquantena de joves estudiants de centres educatius de Vic. Fem un musical té com a objectiu oferir als més joves la possibilitat de desenvolupar les seves capacitats artístiques al costat de professionals de rellevància nacional. El projecte també suposa una oportunitat per sumar complicitats entre els diferents agents educatius, socials i artístics de la ciutat. I aquest any, a més a més, incorpora l'encàrrec per part de l'equip de govern d'una obra de creació contemporània a un artista osonenc de projecció nacional com és Arnau Tordera I.

Anna Erra, alcaldessa de Vic, ha volgut posar de manifest la rellevància del procés educatiu que els participants estan experimentant des del mes d'octubre i la implicació que tots els centres educatius de la ciutat estan mostrant. Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida ha destacat la complexitat d'aquesta tipologia de projectes i la gratificació que suposa per a L'Atlàntida produir i estrenar una obra de nova creació en català.

Amb Deixa't estar de romanços, Arnau Tordera I vol homenatjar a Stephen Sondheim, partint de diferents personatges de la tradició i la mitologia catalanes ( Sant Jordi, el Compte Arnau, l'Home dels nassos, en Patufet, la Vella Quaresma o Flordeneu, entre d'altres) que es confabulen en una comèdia d'embolics amb l'objectiu de reivindicar el nostre patrimoni cultural i fer-lo més pròxim. Es tracta d'una obra complexa, de dues hores de durada que comptarà amb la direcció artística de Judit Muñoz com a directora musical, Laura Domènech com a directora escènica, Blanca Pascual com a directora coreogràfica, les quals han destacat el talent dels joves participants i l'esforç i compromís que els participants estant portant a terme. 

La roda de premsa ha finalitzat amb la interpretació d'un fragment del musical per part de 24 participants.

Els centres educatius que participen en la IV edició del projecte educatiu Fem un musical són: Institut de Vic, Institut Jaume Callís, Institut La PlanaSagrat Cor de Jesús, Vedruna Escorial de Vic, l'Escola Estel, La Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic, Osona en Dansa, Escènic Vic, l'Escola d'Art de Vic i l'Escola de Música i Conservatori de Vic.

Els dijous 20 d'abril i el divendres 21 d'abril al vespre s'oferiran passis gràfics per als mitjans de comunicació.