El Benèfic de L’Atlàntida amb els 40 anys d’Osonament

21 de novembre de 2019

Cada semestre, L’Atlàntida cedeix l’ús de les seves instal·lacions i els serveis associats a una entitat del tercer sector per organitzar conjuntament un espectacle benèfic. En aquesta ocasió, és a benefici d’Osonament, que aquest any celebra 40 anys de trajectòria i finalitza el programa d’actes del seu aniversari amb aquest espectacle multidisciplinari.

Aquest dissabte 23 de novembre, a les 20.30 h, la Sala 1 Ramon Montanyà de l’Atlàntida de Vic acollirà l’estrena de l’obra “Jo bé, i tu?”, una producció del músic osonenc Arnau Tordera i d’Osonament, que té com a protagonistes a persones usuàries dels serveis de salut mental i addiccions de l’entitat i que tanca els actes de commemoració del seu 40è aniversari.

L'espectacle parteix de la lectura de la novel·la de ciència ficció d'Aldous Huxley Un món feliç (1932), com a pretext i marc per arribar a una obra de creació col·lectiva que farà reflexionar el públic sobre la societat i la seva evolució, el present i el futur, les relacions humanes i les seves jerarquitzacions. El concepte artístic planteja traslladar a escena un món mecanitzat, determinat i deshumanitzat que augura un futur desolador i interpel·la l’espectador perquè estableixi connexions entre la societat exposada i la nostra.

En aquest sentit, és una obra que busca remoure consciències i oferir una experiència intensa. Un espectacle escènic de qualitat que no es consumeix de forma passiva, sinó que implica directament al públic.

El procés de creació ha durat deu mesos i ha comptat amb la implicació activa d’una trentena de persones ateses a Osonament i professionals de l’entitat, potenciant un aprenentatge mutu i un gran ventall de possibilitats de participació i de funcions.  

Un dels principals objectius d’aquest espectacle multidisciplinari -que combina música en directe, teatre, literatura i contingut audiovisual- és que les persones participants hagin pogut explorar diferents disciplines artístiques i diferents elements que intervenen en la creació d’una obra de gran format.

Així, a banda dels actors i actrius que pujaran dalt l’escenari, altres persones han participat en l’escriptura de textos pel guió, en la confecció d’escenografia, vestuari, en l’enregistrament i postproducció de les projeccions de l’obra, etc.