El cançoner popular contemporani

28 d'abril de 2023
  • 13è Aniversari
El cançoner popular contemporani

Celebrem el 13è aniversari de L’Atlàntida 

Dins del marc de la celebració del centenari del Cançoner Popular, i amb la idea de connectar el passat i el present, el director Xavier Puig juntament amb el musicòleg Jaume Ayats han configurat un programa d’obres recollides al Cançoner que han estat arranjades per a cor per compositors actuals i en actiu. 

El 1921 en Rafael Patxot i Jubert –important mecenes de la cultura catalana– encarregava a l’Orfeó Català la gran Obra del Cançoner Popular de Catalunya, amb la voluntat de recollir totes les tonades populars dels territoris de parla catalana. La voluntat de l’encàrrec no era només salvaguardar el patrimoni de la cançó de tradició oral que ja en aquell temps s’estava estroncant, sinó que volia servir de material d’inspiració per als compositors contemporanis.  

Cent anys després, el Cor de Cambra del Palau ens proposa completar la voluntat de Rafael Patxot i contribuir a la renovació i actualització del nostre repertori popular amb noves cançons en versions corals dels nostres millors compositors. D’aquesta manera, convidem també els nostres compositors a buscar l’originalitat en l’origen del nostre patrimoni sonor, per tal de fer-ne objecte de creativitat. Així, a través del món coral, i en el format d’audio digital d’accés a tothom, esperem fer reviure aquestes cançons dels nostres avantpassats per tal que formin part també de la banda sonora dels nostres temps. 

Amb la programació d’aquest concert singular volem celebrar el 13è aniversari de L’Atlàntida. 

A les 19 h xerrada prèvia de Jaume Ayats.

Sessions

  • 28 abril 2023Dv20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Comprar

Detalls

Gèneres
Música,Cant coral
Cicles
Celebració 13è Aniversari, L'EMVIC, Preus especials EMVIC, Temporada estable
Preu
10 € - 16 €
Durada
A determinar
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

DATES INICI DE VENDA:

Padrins/nes: 14 de desembre

Amics/gues: 17 de desembre

Públic general: 20 de desembre

----------

Xavier Puig, director 

Cor de Cambra del Palau

Belisana Ruiz, guitarra-tiorba 

Marta Cardona, violí 

Pere Olivé, percussió 

Jaume Ayats, recopilació i assessorament