Degut a la situació actual, el festival s’ha redefinit i combinarà formats presencials i online

13 de juliol de 2020

Del 14 al 19 de juliol arriba una nova edició del Clàssica Jove. Un festival que esdevé un programa de difusió cultural, d’educació musical i de participació social a l’entorn de la música clàssica. Amb una programació pensada per arribar a nous públics i, especialment, a les generacions de públic jove.

Des de l’edició del 2018, el Clàssica Jove compta amb un compositor convidat que presideix el cicle de concerts i les activitats educatives, que en aquest edició serà Ludwig Van Beethoven. S’ha escollit aquest gran geni de la música perquè aquest any es celebra a tot el món el 250è aniversari del seu naixement.

Degut a la situació actual l’edició d’aquest any compta amb propostes presencials i formats online. Aquests últims seran els primers continguts que nodriran la nova Sala 4 de L’Atlàntida, un nou espai digital que es presentarà al setembre.

 

COMPOSITOR CAP DE CARTELL DEL FESTIVAL:

Ludwig van Beethoven (Bonn, 1770 - Viena, 1827)

Un dels grans noms de la història universal, compositor i pianista amb un do especial per a la improvisació musical.

La convulsió sociopolítica va marcar la seva època: tenia divuit anys quan va esclatar la Revolució Francesa. La seva vida tampoc va ser gens plàcida. Havia de conquerir el món gràcies al seu esforç, tenacitat i talent. Malcarat, inconformista i d’aspecte descurat, va viure aclaparat per malalties, desamors, incomprensió i una sordesa irreparable que va afrontar reafirmant-se en la seva vocació artística. Des de ben jove va forjar una profunda determinació per lluitar contra les adversitats del destí i va sostenir uns ideals elevats de llibertat i germanor de la humanitat. Amb la seva obra, inabastable i commovedora, i des de l’expressió d’una nova subjectivitat, Beethoven va donar una nova dimensió a la música.

 

ARTISTA RESIDENT 2020:

Carles Marigó i Artur Tort

La residència musical del Clàssica Jove és una estada de treball d’un grup o artista que desenvolupa un projecte musical i educatiu específic. S’hi valora especialment el diàleg amb les altres disciplines artístiques, la modernitat en el plantejament escènic i el contingut pedagògic de la proposta.

En aquesta edició, l’artista resident és el pianista Carles Marigó. Com a edició especial, aquest Clàssica Jove també compta amb la participació del realitzador Artur Tort que s’encarregarà de crear les peces audiovisuals de les diferents propostes digitals de la programació.

PROGRAMACIÓ CLÀSSICA JOVE 2020

Piano Portrait, amb Carles Marigó

Dimarts, 14 de juliol

A les 8 del vespre

Sala 4. L'Atlàntida digital

Retrats musicals basats en la tècnica de la improvisació.

A partir de les peticions del públic, Carles Marigó oferirà diferents retrats musicals basats en la tècnica de la improvisació. Amb la realització audiovisual d’Artur Tort i la participació d'alumnes de l'Emvic.

Concert de producció pròpia que s'emetrà pel Canal YouTube de L'Atlàntida.

 

Nit amb Carles Marigó, Juan Manuel Cisneros i Orquestra de Cambra de Vic

Divendres, 17 de juliol

A les 10 del vespre

Plaça de la Catedral

Marigó i Cisneros ens conviden a endinsar-nos en un duel pianístic

Carles Marigó i Juan Manuel Cisneros ens conviden a endinsar-nos en una proposta de duel pianístic, en el qual la música de Beethoven serà el fil conductor. Qui rebrà més ovacions?

Rebla la vetllada la intervenció de l'Orquestra de Cambra de Vic, que presentarà un programa de petit format pensat a manera de tribut al músic alemany.

Concert de producció pròpia.

 

Vermut Beethovetrònic

Dissabte, 18 de juliol

A les 12 del migdia

Jardins de L’Atlàntida

El DJ Varyn i el graffiter INK oferiran un vermut molt especial inspirat en música de Beethoven

Una acció amb música electrònica i art urbà inspirada en la música de Beethoven i la genialitat del compositor.

Acció encàrrec del festival

 

Música en suspensió

Dissabte, 18 de juliol

A les 8 del vespre

Sala 4. L'Atlàntida digital

Performance de cloenda del Clàssica Jove amb Carles Marigó al piano i Júlia Farrero al trapezi

Acció encàrrec del festival que es podrà veure pel Canal d’Instagram de L'Atlàntida.