El Llac dels Cignes

11 de gener de 2024

Una producció clàssica, plena de romanticisme i bellesa on el bé triomfa sobre el mal

Ple de romanticisme i bellesa, el ballet El Llac dels Cignes és considerat el més espectacular del repertori de la dansa clàssica. La coreografia requereix una gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins.

La duplicitat de caràcter, present en la puresa de la figura del Cigne Blanc i per la intriga del Cigne Negre, exigeix un elevat grau de dramatisme i virtuositat en la interpretació de la Ballarina Principal, especialment en el Grand Pas de Deux interpretat en els actes 2 i 3. Un altre moment de clímax és l’enlluernadora Dansa dels Petits Cignes.

El prestigi i la notorierat intemporal aconseguits per l’obra són motivats per la música inspirada de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relaciona el cos humà amb els moviments d’un cigne, desvetlla la genialitat, el potencial coreogràfic i creativitat artística. Un tema de pura poesia romàntica, on el bé triomfa sobre el mal.

Pyotr Txaikovski va compondre aquesta obra mestra de manera transcendental; la Suite Op.20 va perpetuar l’obra del compositor rus. L’èxit de les composicions de Txaikovski resulta de la seva capacitat d’expressar sentiments a través del llenguatge musical, creant melodies intenses i emotives.

Una producció clàssica, amb escenografies realistes d’una bellesa increïble, vestuari fet a mà amb sumptuosos detalls i un repertori de solistes i un cos de ball increïble.

Un moment imperdible i memorable. Un espectacle únic que quedarà en la memòria del públic. No t’ho pots perdre!

Sessions

  • 11 gener 2024Dj20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Dansa, Ballet
Preu
Platea: 35 € / Amfiteatre: 30 €
Durada
2 h (pausa de 20 min no inclosa)
Organitzadors
CLASSIC STAGE

Fitxa artística

Música: PYOTR TXAIKOVSKI
Llibret: VLADIMIR BEGICHEV i VASILY GELTZER
Coreografia: MARIUS PETIPA i LEV IVANOV
Escenografia i vestuari: CLASSICAL STAGE