Els Teatres Amics proposen un nou model de producció.

29 d'octubre de 2014

Per primera vegada, sis teatres municipals catalans s’associen per dur a terme una producció teatral d’un espectacle de gran format. Els Teatres Amics inicien l'aposta amb l'obra Vilafranca.

Els Teatres Amics és una associació formada per Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, el Teatre Auditori de Granollers i L'Atlàntida de Vic. Un grup de teatres que comparteixen criteris, decisions i programacions des de fa unes temporades.

Ara, fan un pas més enllà liderant la producció d’un muntatge de gran format, que s’adequa a les necessitats dels seus espais, tots ells espais escènics de gran capacitat, i que reforça la personalitat de la seva programació.

Aquesta primera experiència com a productors, molt lligada a la creació, la innovació i l’aposta pels grans creadors d’aquest país, tant a nivell artístic com a nivell de gestió, pretén ser l’inici d’una futura activitat productora d’Els Teatres Amics, per apropar continguts d’alta qualitat als seus públics, en uns moments en què les noves produccions són iniciatives poc freqüents.

Sinopsi de Vilafranca

30 d’agost de 1999. Diada de Sant Fèlix. La Cristina ha convidat a tota la família a dinar.

Els pares i la seva germana viuen a Moja. El seu germà a Vilanova. Es retroben tots, com han fet sempre per Festa Major de Vilafranca, amb les parelles i els fills. Però la malaltia del patriarca s’està agreujant i aviat s’hauran de prendre decisions.  És possible que aquest sigui el seu últim dinar plegats de Festa Major. És possible que prendre decisions comporti acceptar grans

renúncies. És possible que alguns dels secrets i pensaments, que mai no s’han dit, surtin avui entre el primer i el segon plat.

Avui tot s’acaba i, potser, avui tot comença. A Vilafranca.

Per més informació, descarregar-se el dossier