Encontre del Cor Jove Nacional de Catalunya

Del 28 de Juliol al 3 d'Agost de 2023
Encontre Cor Jove Nacional

El Cor Jove Nacional de Catalunya celebra el seu encontre d'estiu 2023 a L'Altàntida de Vic

El Cor Jove Nacional de Catalunya celebra el seu encontre d'estiu 2023 a L'Altàntida de Vic, del 28 de juliol al 3 d'agost. Aquest serà el primer encontre de la nova etapa de Mireia Barrera com a directora titular d'aquesta formació coral d'alt nivell i de caràcter formatiu. Barrera, que ha estat directora del Cor Madrigal i del Coro Nacional de España, entre d'altres, assumeix la direcció del CJNC per un període de dos anys, fins a la Setmana Santa del 2025, amb l'objectiu de potenciar-ne el vessant formatiu.

Durant la seva estada a Vic, el Cor Jove Nacional de Catalunya treballarà el programa que es podrà gaudir en concert els dies 4, 5 i 6 d'agost a Terrassa, el Rosselló i Menorca. Un programa amb música de compositors catalans sobre poemes d'autors catalans i valencians, i que compta amb la col·laboració de l'artista Perejaume, que n'ha concebut la segona part.

En línia amb les accions per potenciar el vessant formatiu d’alt nivell del projecte, el CJNC rebrà, durant aquesta setmana de treball a L’Atlàntida, la visita d’Antoni Ros-Marbà, un dels directors d’orquestra de més prestigi del país. Els joves cantants tindran l’oportunitat de treballar amb ell fragments d’una obra simfònic-coral del seu repertori, i nodrir-se de la seva saviesa i experiència.

Cor Jove Nacional de Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que compta el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

Neix per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals, i pretén ser una eina d’estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. A més, vol ser ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval per aquest projecte.

El Cor Jove Nacional de Catalunya el formen cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats mitjançant un procés d’audicions arreu del país. El CJNC es troba de forma puntual al llarg de l’any, procurant no interferir amb l’activitat ordinària dels cors. Aquestes trobades són en format encontre. Durant un període de temps entre una setmana i deu dies, els joves conviuen i treballen el repertori, la tècnica vocal i altres aspectes diversos, importants per a la seva formació com a cantants. Uns encontres que es clouen amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català.

La direcció artística va sempre a càrrec de directors de màxim prestigi. La titularitat del CJNC, que es va renovant, es concedeix a un director o directora català, però la formació treballa regularment amb directors internacionals, oferint propostes de màxima qualitat.

Sessions

 • 28 juliol 2023Dv10:00
  Sala d'assaig 1
 • 29 juliol 2023Ds10:00
  Sala d'assaig 1
 • 30 juliol 2023Dg10:00
  Sala d'assaig 1
 • 31 juliol 2023Dl10:00
  Sala d'assaig 1
 • 1 agost 2023Dt10:00
  Sala d'assaig 1
 • 2 agost 2023Dc10:00
  Sala d'assaig 1
 • 3 agost 2023Dj10:00
  Sala d'assaig 1

Detalls

Gèneres
Cant coral
Preu
Activitat formativa
Durada
7 dies
Organitzadors
CJNC