Explore el jardín de los Cárpatos

26 de febrer de 2022
Explore el jardín de los Cárpatos

Una mirada tan àcida com esbojarrada de la marca Espanya

Explore el jardín de los Cárpatos és una peça escènica de mig format que aborda el fenomen del turisme a partir de tres eixos fonamentals: els desplaçaments massius, la corrupció dels paisatges sepultats per blocs d'apartaments i la trajectòria de la Marca Espanya des del franquisme fins a l'actualitat. Una marca imposada i dissenyada que ha imprès una petjada de tints comercials sobre la nostra identitat. Serem capaços de reinventar els viatges i el turisme?

S'ho pregunten José y sus hermanas en un treball que s'inicia de nou amb un procés de documentació i que continua amb l'elaboració d'un seguit de càpsules que són la base de la feina de la companyia. En aquest procés exploren els conceptes de veritat i ficció mitjançant l'ús d'un llenguatge multidisciplinari que comprèn des dels cossos de les artistes fins a la música, passant pel vídeo i el text, en un dispositiu escènic híbrid en què la realitat i el món digital es combinen més que mai i contribueixen a crear un relat diferent sobre el turisme.

“España no solo se llenó de invernaderos, sino de desastres arquitectónicos adaptados al turista. Está claro que como país somos el resultado de una ecuación muy sencilla: tomate, turismo y ladrillo al cuadrado.”

---------

La companyia José y sus hermanas:

José y sus hermanas és una família fluida de creadores. Pretenen donar a l’espectador la possibilitat d’establir noves correlacions mentre està mirant, de descobrir que no pot confiar en allò que veu. Intenten activar aquesta part que obliga a buscar i descobrir alguna cosa nova, a resignificar allò que està veient amb nous sentits. Per això busquem imatges que obrin la nostra mirada, en comptes de restringir-la.

Sessions

  • 26 febrer 2022Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
#EscenaCrítica, Joves, Temporada estable
Preu
10 € - 22 €
Durada
50 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Producció: José y sus hermanas

Intèrprets: Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manera, Gemma Polo, Glòria Ribera

Dramatúrgia: Ignacio de Antonio Antón

Una coproducció del Festival Grec de Barcelona, Festival TNT, Festival Temporada Alta, Teatre Lliure i Festival MeetYou Valladolid