Iaia, de Mambo Project

8 d'octubre de 2021
  • Estrena
Muntatge La iaia

Iaia, si féssim una obra que parlés de tu, com voldries que fos?

Iaia és un espectacle immersiu on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure’n la història. Aquesta reconstrucció es farà partint de material documental real extret de diferents iaies. Quan parlem de la història de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, de vegades dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix?

En ple confinament per la Covid-19, la relació amb les nostres àvies (iaies nascudes entre els anys 20 i 30) es va veure truncada i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat, a la sinceritat. Com si ens fiquéssim en un confessionari transgeneracional, els nets i netes vam poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites de les quals no havíem sentit a parlar mai. I ho vam gravar. Elles ens preguntaven: “I què vols sapiguer?” Doncs tot, com vivies, què t’agradava, què feies, quin és el teu millor record. El temps s’escapa i volem recollir-ne la història.

Recomanat a partir de 14 anys.

Una producció de Teatres d’Osona.

----------

Mambo Project

És un col·lectiu de teatre multidisciplinari. La complementació entre el llenguatge teatral i el cinematogràfic és el motor de les seves creacions amb l’objectiu d’apropar-nos a nous formats dramatúrgics vinculats al treball d’un espai escènic immersiu, on l’experiència de l’espectador esdevé participativa; i en la investigació documental com a eix vertebrador de la proposta.

Sessions

  • 8 octubre 2021Dv19:00
    Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
  • 8 octubre 2021Dv21:00
    Escenari Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Temporada estable
Preu
14 €
Durada
1 h 10 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Una creació de Mambo Project

Direcció: Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso
Dramatúrgia: Ferran Echegaray i Verònica Navas
Interpretació: Jordi Font Alonso, Mireia Illamola i Pino Steiner
Disseny sonor: Marc Naya
Il·luminació: Marió Andrés
Escenografia: Carlos Gallardo
Vestuari: Anna Ramon
Disseny audiovisual: Nina Solà Carbonell
Producció: Hèctor Boada