IF ONLY I COULD HIBERNATE Баавгай болохсон

20 de juliol de 2024
IF ONLY I COULD HIBERNATE Баавгай болохсон

Mongòlia, 2023 / Direcció: Zoljargal Purevdash / Intèrprets: Batmandakh Batchuluun, Batsaikhan Battulga, Ganchimeg Sandagdorj / Idioma: mongol amb subtítols en català i anglès

Ulzii, un adolescent sense recursos però orgullós, viu a la zona de iurtes d'Ulan Bator, capital de Mongòlia, amb la seva família. És un geni de la física i està decidit a guanyar un concurs per obtenir una beca. Però mentre la seva mare marxa a treballar al camp, es queda amb els seus germans menors per enfrontar-se al dur hivern.

Una altra joia mongola (encara ressona l'emocionant passi de Harvest Moon de la passada edició), que afegeix una mirada diferent i gens llastimosa del cicle de la pobresa, explorant amb sentit i sensibilitat temes com la tradició i el masclisme inherent de moltes societats ("Només les noies es refreden"). I ho fa amb calidesa (malgrat el fred) i humor.

Una òpera prima formidable que sosté l'honor de ser la primera pel·lícula mongola que ha participat en la secció oficial del Festival de Cannes.

Ulzii, un adolescente sin un duro pero lleno de orgullo, está decidido a ganar un concurso científico para obtener una beca e ir a estudiar a otro país. Pero cuando su madre encuentra trabajo en el campo, lo deja a él y a sus hermanos menores para enfrentar solos un duro invierno.

El director Zoljargal Purevdash cuenta con impresionantes actores no profesionales en su notable debut, una fábula fabulosa sobre la Mongolia actual. Un drama inyectado de continuas dosis de humor, calidez (no os dejará fríos), agudas observaciones sobre la tradición y el machismo y mensajes de esperanza para el futuro.

A poor but prideful teenager, Ulzii, lives in the yurt area of Ulaanbaatar with his family. He is a physics genius and is determined to win a science competition to earn a scholarship. When his mother finds a job in the countryside, she leaves him and his younger siblings to face a harsh winter by themselves.

A formidable debut that captures the indomitability of the human spirit amid even the most challenging circumstances.

Dissabte, 20 de juliol, a les 16.00 h, a L'Atlàntida

Secció Oficial a concurs. Spanish Premiere

Sessions

  • 20 juliol 2024Ds16:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Festival Nits de cinema oriental
Preu
6 €
Durada
98 min
Organitzadors
Festival Nits de cinema oriental