JONC

9 de juliol de 2023
  • Segell Clàssica jove
Imatge Mahler

La novena de Mahler sota la direcció de Josep Pons en el trentè aniversari de la JONC 

La JONC celebra aquest any el seu trentè aniversari, i ho farà amb una de les grans simfonies de la història de la música, la novena de Mahler, sota la direcció del que va ser el seu primer director titular, Josep Pons, que actualment és director musical del Gran Teatre del Liceu. La novena simfonia és la darrera que va compondre Mahler i es va estrenar pòstumament a Viena el 1912. És considerada una de les millors simfonies del gran compositor. 

Programa: 

Gustav Mahler (1860 – 1911) 

Simfonia núm. 9  

  1. Andante comodo
  2. Im Tempo eines gemächlichen Ländlers
  3. Rondo-Burleske. Allegro asai
  4. Adagio. Sehr langsam und noch zurückhaltend 

----------

LA JONC 

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, quan Manel Valdivieso n’agafà el relleu com a director artístic. 

L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu si van prenent forma. El seu patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català. 

Des del seu naixement, un dels objectius principals de la JONC ha estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat i apropar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica. 

Per fer possibles aquests objectius, l’activitat de la JONC es desenvolupa mitjançant encontres de treball, concerts simfònics i de cambra, preparació de material didàctic, classes i conferències, entre d’altres. 

La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou dues orquestres diferents, a les quals s’accedeix per audició pública. Són la JONC, formada per músics de fins a 25 anys, i la JONC Alevins, amb músics de fins a 19 anys. 

La JONC ha participat als festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antoni Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher, Valery Ovsyanikov, Gordan Nikolic, Juanjo Mena i Pablo González. 

Sessions

  • 9 juliol 2023Dg19:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Clàssica jove, Joves, L'EMVIC, Temporada estable
Preu
10 - 14 €
Durada
1 h 30 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Jove Orquestra Nacional de Catalunya 

Josep Pons, director