L'Atlàntida celebra Santa Cecília

24 de novembre de 2015

Amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, L'Atlàntida Centre d'Arts Escèniques d'Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC) han programat una setmana intensa d'activitat musical que inclou l'estrena d'una nova versió de l'òpera infantil El petit escura xemeneies de Benjamin Britten, i el recital de piano de la mà del prestigiós pianista d'Arcadi Volodos, el diumenge 29 de novembre, que serà el concert que tancarà aquesta setmana de Santa Cecília.

Els actes s'iniciaran el dimecres 25 de novembre amb una audició en suport al Dia Internacional contra la violència vers les dones a càrrec de solistes instrumentals alumnes de l'EMVIC. El dijous, 26 de novembre, dia de Santa Cecília, els alumnes del Conservatori de Vic oferiran un altre concert en el qual participaran els quatre alumnes premiats en l'11è Premi Neus Miralpeix Anglada. Durant aquesta setmana, l'EMVIC també recordarà la figura del músic, pedagog i director de l'Escolania de Montserrat Ireneu Segarra, en commemoració del 10è aniversari de la seva mort.

Divendres 27 s’estrenarà El petit escura-xemeneies, una producció pròpia de L’Atlàntida que ha estat possible gràcies a la participació de l'EMVIC i la Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic. Dins de l'equip professional s'ha comptat amb Raúl Patiño en la direcció musical i Toni Font en la direcció escènica. Entre els seus intèrprets trobem 12 cantants solistes, un cor de veus blanques integrat per alumnes de l'EMVIC i l'Orquestra de Cambra de Vic. Els decorats els han fet alumnes de La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic. Benjamin Britten, l'autor de l'obra és un dels compositors més importants del segle XX que també destaca per la seva gran sensibilitat a l'hora d'apropar la música clàssica als més menuts.

I com a clausura d'aquesta setmana, el diumenge 29 de novembre, Arcadi Volodos oferirà un recital únic a la Sala Ramon Montanyà en el qual interpretarà la Sonata en si b major de Schubert, el Klavierstücke i el Tema amb variacions op. 18 de Brahms.