L’Atlàntida consolida sinèrgies i estableix nous vincles amb diverses institucions culturals de la ciutat

9 de novembre de 2018

L’Atlàntida segueix avançant en la construcció d’un projecte cultural i educatiu compartit amb altres agents o entitats culturals de la ciutat. Aquesta setmana es posa especialment de manifest en diferents activitats o projectes com l’inici del projecte participatiu Fem un Musical!, el festival Foramuralla i les visites guiades que s’oferiran al Museu Episcopal vinculades al cicle Grans Concerts Vic. Totes aquestes activitats arriben en un cap de setmana marcat per l’estrena de l’obra de Víctor Sunyol No crec en tu. Cant Espiritual, ressons dins del cicle Escenaris.

Al llarg d’aquesta setmana s’ha dut a terme el càsting d’actors del projecte participatiu Fem un Musical! Un projecte escènic multidisciplinari adreçat a alumnes de secundària i joves adolescents, que els permetrà participar i col·laborar en l’execució d’un muntatge escènic produït per L’Atlàntida. En aquesta edició, més de 80 alumnes d’instituts i escoles de Vic s’han inscrit a les proves. El jurat ha estat format per Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida, Toni Font, director escènic del projecte, i diferents convidats especials, com Joan Crosas, Núria Feliu, entre d’altres. Durant els propers dies es realitzarà la selecció de ballarins.

Divendres 9 de novembre a les 2/4 de 9 del vespre arriba en estrena absoluta No crec en tu. Cant Espiritual, ressons. Una performance, una lectura-concert basada en el Cant espiritual de Josep Palau i Fabre i la seva correspondència amb els dos grans cants espirituals d’Ausiàs March i el de Joan Maragall. La música, composta i interpretada per Josep Maria Balanyà, i la lectura interpretada per Odile Arquè dialoguen entre elles i complementen els seus llenguatges i missatges fent-se còmplices i indestriables. El guió de l’obra recau en Víctor Sunyol.

Un altra novetat d’aquest cap de setmana són les visites guiades que s’oferiran al Museu Episcopal com a preàmbul del concert Les quatre estacions de Vivaldi del qual podrem gaudir el proper 2 de desembre a L’Atlàntida a càrrec de l’Academy of Ancient Music. Aquest maridatge entre art i música anirà a càrrec de Sebastià Bardolet, professor de l’EMVIC. La visita es realitzarà el dissabte 10 i el diumenge 11 de novembre a les 12 del migdia.

També aquest dissabte 10 de novembre, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, tindrem l’oportunitat de gaudir de la desena edició del Foramuralla a L’Atlàntida. Un festival de tardor organitzat per la Jazz Cava de Vic amb un cartell eclèctic i de gran qualitat: Will Johnson, Playback Maracas, Andy Shauf, Germà Aire, The Mani-las, The Bird Yellow, Jorge Da Rocha, Rey Lobo, Ferran Palau, Side Chick i Headbirds Dj. El mateix dissabte de 10 a les 2 del migdia, els jardins de L’Atlàntida acolliran el Foramuralla per Canalla, una proposta adreçada als més petits.